Филип Плейн загуби съдебната битка срещу производителя на спортни автомобили

...
Филип Плейн загуби съдебната битка срещу производителя на спортни автомобили
Коментари Харесай

Ferrari осъди Philipp Plein на 300 хил. евро

Филип Плейн загуби правосъдната борба против производителя на спортни коли Ferrari - това предава италианската преса. Разногласията сред тях започнаха преди две години, когато компанията не скри възмущението си от обстоятелството, че стилният гуру употребява тяхно транспортно средство като част от представлението си, провело се в Милано през 2017 година В шоуто си той включи леки коли и на марките Lamborghini и McLaren, само че единствено от Ferrari възроптаха, написа dir.bg.

Капката, преляла чашата, пристигна малко по-късно, когато германецът реши да разгласява в обществената мрежа фрагменти на собствен модел маратонки, на чийто назад във времето се вижда персоналното му возило - Ferrari 812 Superfast. Тогава разголените девойки, присъстващи на част от изображенията, разгневиха авто компанията, която взе нужните правни ограничения и заведе иск против Плейн за " уронване на репутацията ".

Наскоро съдът в Милано стигна до решение Филип да заплати обезщетение на ищеца в размер на 300 хиляди евро, както и да поеме адвокатските възнаграждения, наброяващи над 25 хиляди евро. Освен това той е длъжен да изтрие всички фотографии и видео клипове от профилите си в мрежата, изобразяващи Ferrari, а в случай че си разреши да качи нови - ще би трябвало да се раздели с 10 хиляди евро на пост.

Собственикът на стилния бранд обаче ясно показва в своята персонална Инстаграм страница, че въобще не се вълнува изхода на делото, публикувайки нова фотография, на която театралничи до зеления си автомобил.

" Това никога не е дефинитивна победа за Ferrari! Аз и юристите ми ще апелираме присъдата. Следващото чуване ще се състои напролет на 2021 година. Ще продължа да се боря за правата си. Сега е моментът да припомня на всички, че в началото компанията искаше да платя обезщетение, равняващо се на 2 милиона евро! ", написа той.

Плейн продължи посланието си, изтъквайки, че все пак към момента харесва марката, а като доказателство уточни, че през последните години е купил 5 техни коли, три от които са негови, а останалите две е подарил на родителите си.

" Забавно ми бе да виждам по какъв начин управлението на Ferrari в продължение на 3 години се пробва безрезултатно да реализира крайната си цел. Готов съм да платя желаната сума и да не апелирам решението на съда, в случай че от компанията се съгласят парите да бъдат дарени за добра идея, въпреки всичко има толкоз доста хора в потребност. Преди няколко месеца им предложих тази концепция, само че те я отхвърлиха. Ако и в този момент не се съгласят, то още 1-2 години ще водим безполезна война ", гласят думите на Плейн.

В обявата си той също по този начин се заяде с Ferrari, споделяйки, че в случай че вложат същата тази сила във Формула 1, то купата им е в забрадка вързана.

" Един от вашите най-лоялни клиенти ", с този подигравателен автограф дизайнерът приключи текста си.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР