Филип Морис Интернешънъл обяви новите си 11 цели за устойчиво

...
Филип Морис Интернешънъл обяви новите си 11 цели за устойчиво
Коментари Харесай

Стратегията на PMI за 2025 г.: Все по-малко цигарен дим, все повече инвестиции в здравеопазване

" Филип Морис Интернешънъл " разгласи новите си 11 цели за стабилно развиване до 2025 година, които възнамеряват тютюневият колос да пренасочи огромна част от вложенията си към бездимни артикули, възстановяване на качеството на живот и разработки в областта на опазването на здравето.

Компанията разказва и 19 критерия, по които ще следи какъв е напредъкът от активността им в опазването на околната среда и подобряването на салдото във вътрешния работен развой.

„ Устойчивото развиване и положителните бизнес резултати са свързани и се поддържат взаимно ", споделя Яцек Олчак, основен изпълнителен шеф на PMI.

Компанията към този момент регистрира нарастване на броя на потребителите на бездимните си устройства IQOS, които са спрели да пушат обичайни цигари - 15,3 млн. души по целия свят към края на 2021 година спрямо 13 млн. души година по-рано.

29,1% от поправените чисти доходи на PMI към този момент идват от бездимни произведения, а задачата е през 2025 година те да бъдат над 50 на 100, до момента в който продължава съкращаването на размера от продажби на стандартните цигари и се създават стратегии за ограничение на тютюнопушенето измежду младежите.

Увеличават се и разноските за научни проучвания и развойна активност в областта на бездимните произведения - съвсем целият размер от вложения на PMI по тази линия са ориентирани към проучвания за подобряването на качеството и дизайна на този вид артикули, като в парично изражение те възлизат на 566 млн. $ за последната година.

Олчак показва, че PMI има корав ангажимент да " работи като сътрудник на смяната и да има позитивно влияние върху обществото ".

" Нашият бизнес би трябвало да предлага ефикасни други възможности на пълнолетните пушачи спрямо това да продължат да пушат. За да реализираме това, се фокусираме върху потребителите, технологиите, науката и нововъведенията. Разширяваме своята активност в области оттатък никотина и тютюна, като опазване на здравето и възстановяване качеството на живот, с взор към дълготрайното развиване “, споделя той.

Компанията си слага за цел вложение в потенциал за научна и развойна активност, с цел да се усилят чистите доходи от продажбата на произведения в областта на опазването на здравето и качествения живот до над 1 милиарда $ на година към 2025 година В тази група попадат и разработваните от PMI технологии за по-лесен банкет на лекарства.

86% от IQOS устройствата, върнати в централизираните обекти за преработване на компанията към края на 2021 година, са рециклирани. Една от задачите на компанията е да извърши индикатора от най-малко 1 млн. ремонтирани или актуализирани устройства към 2025 година Намаляването на отпадъците от нагреваемите тютюневи произведения и самите електронни устройства е измежду посоките, в които PMI ще работи - наред с използване на правилата на екологичния дизайн и кръговото произвеждане и ползване.

Промяната към този момент се отразява и в ръководството на бизнеса на компанията. 40% от мениджърските позиции в нея са заети от дами, което подхожда на уговорката за реализиране на тази цел през 2022 година Разширява се и делът на фермерите с контракти за доставки на тютюн, които получават " почтени хонорари ", по данните на PMI (67% към 2021 по отношение на 48% към 2020).

Намалена е и общата стойност на въглеродните излъчвания по цялата верига на доставки с 18%, а излъчванията от директните интервенции на компанията са понижени с 33% по отношение на базовите стойности от 2019 година Компанията цели реализиране на цялостна въглеродна индиферентност в оперативната си активност и още по-ускорено гонене на задачите за декарбонизация по веригата на доставки през 2025 година

В България ограниченията за понижаване на отпечатъка върху околната среда включват подмяна на служебните коли с хибридни модели, както и локални начинания за смяна на навиците на пушачите за по-чиста среда без цигарени боклуци и възстановяване на социално-икономическото състояние на хората от районите, в които има огромно тютюнево произвеждане.

Филип Морис Инернешънъл ще прави оценка напредъка си по 19 съответни основни знака за успеваемост. Пълният набор от тях съставлява новия Индекс за резистентност на компанията, който обвързва резултатите в региона на устойчивото развиване на компанията с 30% от възнагражденията на висшия мениджмънт.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР