„Филип Морис Интернешънъл е двигател на най-голямата промяна в историята

...
„Филип Морис Интернешънъл е двигател на най-голямата промяна в историята
Коментари Харесай

Джордж Маргонис: Изграждаме бъдеще без дим

„ Филип Морис Интернешънъл " е мотор на най-голямата смяна в историята на тютюневата промишленост

Джордж Маргонис е общоприет управител на " Филип Морис България " от 2016 година Той има близо 17 години опит във Philip Morris International. Кариерата му в компанията стартира в отдел " Продажби " в " Папастратос " - гръцкия филиал на концерна. По това време той заема разнообразни позиции в отдел „ Продажби, промоционални интензивности и ръководство на марката ". През 2009 година се мести в централата на компанията в Лозана, Швейцария, където заема позицията районен управител " Стратегии за продажбите " за района на Европейския съюз.

През 2014 година е назначен като шеф " Продажби и дистрибуция " за Гърция, Кипър и Малта. Маргонис е приключил маркетинг и мениджмънт в Технологичния учебен институт (Technological Educational Institute) в Атина. Има магистърска степен по бизнес администрация от университета „ Кингстън " (Kingston) във Англия.

- Г-н Маргонис, Филип Морис създава новаторски тютюневи произведения от години. Бихте ли ни разказали повече за реализацията на тази концепция?
- Днес сме очевидци на най-големия поврат в историята на тютюневата промишленост - промяна, ориентирана към построяването на бъдеще без пушек. Ние във „ Филип Морис Интернешънъл " сме щастливи, че сме мотор на тази смяна посредством създаването на бездимни други възможности с капацитет да трансформират живота на милионите мъже и дами, които пушат. В продължение на повече от десетилетие ние фокусираме напъните и ресурсите си в научноизследователска и развойна активност за новаторски артикули, които може да се трансфорат в по-добра опция от цигарите и които имат капацитет да понижат риска за пълнолетните пушачи спрямо продължителното пушене. Една водеща тютюнева компания надали може да си сложи по-амбициозна и сложна задача от това да създаде бездимни артикули, които да заменят цигарите. Това е нашата задача и с цел да я осъществим, ние ангажирахме над 430 учени, инженери и други специалисти от доста разнообразни области като просвета за материалите, битова електроника, клинични изследвания и токсикология на системи. Ние сме твърдо решени да изградим бъдеще без пушек и сме уверени, че един ден новаторските други възможности с понижен риск ще заменят цигарите.

- IQOS, артикул с нагряване без горене, беше сполучливо показан на българския пазар. Как се възприема той и каква смяна носи тази технология?
- Моите наблюдения са, че българите са любознателни и отворени за нововъведенията, новите технологии и науката. Затова имам вяра, че нашите мощно новаторски артикули без горене ще бъдат признати добре от 2.5-те милиона пълнолетни пушачи в страната. Иновативният ни артикул съставлява революционна технология за надзор на нагряването, посредством която тютюнът се нагрява до към 350C, като по този метод не протича развой на горене и не се образуват пушек или пепел, а единствено тютюнева пара. Същевременно на пълнолетните пушачи се обезпечават никотин и усет на същински тютюн. Продуктите с нагряване без горене са централен детайл от нашите бизнес старания и резултат от солидни научни проучвания, които са част от нашата сложна многостепенна научна стратегия. Нашата научноизследователска работа се реализира при съблюдаване на най-високи интернационалните стандарти и към този момент дава обнадеждаващи резултати по отношение на капацитета на тези артикули за понижен риск спрямо цигарите. Данните от нашите токсикологични проучвания демонстрират, че концентрациите на токсични субстанции в аерозола на бездимните артикули са доста по-ниски спрямо тези в цигарения пушек. Обнадеждаващ факт е, че напълно неотдавна, през декември предходната година, Комитетът по токсикология на Обединеното кралство прегледа нашите научни констатации в своя отчет за оценка на IQOS. Там се отбелязва, че „ до момента в който има евентуално понижен риск за пушачите, които минават към нагреваеми тютюневи произведения без горене, въпреки всичко има остатъчен риск и по тази причина най-хубавото за тях е напълно да престанат да пушат ". Научните проучвания лишават време, несъмнено. Нашата научноизследователска активност продължава и всички данни се разгласяват на нашия уеб страница www.pmiscience.com за самостоятелна научна инспекция от трети страни.

- По-безопасни ли са новите тютюневи произведения и по какъв начин се контролира тяхното предложение на пазара?
- Важно е да стане ясно, че бездимните произведения не са безрискови. Несъмнено най-хубавият метод да се понижи вредата е отводът от пушене или в никакъв случай да не се стартира приложимост на тютюн. Понастоящем доста здравни специалисти, институции и регулаторни органи споделят мнението, че намаляването на вредата от тютюна може да се реализира, като строгите ограничения за надзор на тютюна бъдат съпроводени с обезпечаване на други възможности с понижен риск за пълнолетните пушачи. Българските управляващи, сходно на други в Европейски Съюз, поддържаха концепцията за създаване на бъдеще без пушек в България, като сътвориха новата продуктова категория нагреваеми тютюневи произведения и одобриха нова фискална и регулаторна рамка за тази категория. Ние във ФМИ сме уверени, че това е верният път за развиване на цялата промишленост и той води към бъдеще без пушек.

- Тези нови произведения ще заменят ли цигарите и дали познатите ни цигари ще изчезнат един ден?
- Иновациите и новите технологии водят до бързи промени във всички аспекти на стопанската система и живота. Очакванията на обществото и потребителите също се трансформират с бързи темпове и тютюневата промишленост би трябвало се приспособява и да отговори на потребностите на пълнолетните консуматори от по-добри други възможности с понижен риск. Ние непрекъснато предоставяме информация на пълнолетните консуматори за здравните опасности и изгоди от новите бездимни други възможности. Основната концепция, залегнала в тяхното основаване, е да се реализира понижение на вредата за всички тези мъже и дами по света, които в противоположен случай биха траяли да пушат. На този стадий отчитаме бързи темпове на разбиране на нашите бездимни произведения на пазарите, където към този момент се оферират, изключително в Япония. Данните демонстрират, че към 80% от пушачите, които са закупили новаторските артикули с нагряване, са минали напълно или най-вече на тях. Това е доста значимо - с цел да понижим вредата, би трябвало освен да предлагаме артикули с капацитет за понижен риск, само че и тези артикули би трябвало да дават отговор на потребностите на пълнолетните консуматори и те да се възприемат позитивно от тях. Обнадеждаващите резултати досега ни дават съображение да считаме, че един ден ние ще можем да излезем от бизнеса с цигари.

- Как вашата компания трансформира своя маркетинг и продажби, с цел да е в крайник с новите трендове? Прилага ли се нов бизнес модел?
- Дигитализацията и бързата реакция, присъща за стартъп компаниите, се трансфораха в част от новата фирмена просвета. Ние реализираме най-голямата промяна в историята си. Предлагането на новаторски софтуерни артикули изисква нов метод на работа и връзка. Това значи основаване на центрове за обслужване на клиенти, актуализиране на артикули и услуги на база противоположна връзка от потребителите и усъвършенстване на процесите. Този метод от света на новите технологии е изцяло нов за нас, само че той е нашето бъдеще и ние бързо се приспособяваме към него, с цел да можем най-добре да отговорим на потребностите на нашите пълнолетни консуматори.

- Филип Морис реализира и обществени начинания в България. Ще продължите ли да изпълнявате планове за корпоративна обществена отговорност?
- Радваме се, че нашата стратегия „ Забавно лято, грижовна есен " е толкоз сполучлива и добре призната в България, и най-много в тютюнопроизводителните райони, където се реализира за трета поредна година. Благодарение на съдействието ни с Фондациите BCause и Бъдеще към този момент над 600 деца вземат участие в просветителни стратегии всяко лято. С поддръжката на Фондация " Направи положително - Александровска " към Александровска болница повече от 2 000 възрастни хора от 20 общини минаха безвъзмездни профилирани медицински прегледи. Тазгодишният триумф на програмата ни накара да я разтеглим посредством включване и на трети съставен елемент - предприемачество за започващи компании, като ние ще осигурим финансова поддръжка най-хубавите да имат опция да вземат участие в състезанието Rinker. Това според мен е най-хубавият образец по какъв начин бизнесът и Неправителствени организации секторът могат да сплотяват старания за положителното на локалните общности. Ние сме горди и признателни, че нашата обществена стратегия получи влиятелни награди за най-хубава КСО стратегия от Форума на българските бизнес водачи и Българския конгрес за щедрост.

Източник: www.economic.bg
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР