Филип Костич е готов за игра и ще бъде на

...
Филип Костич е готов за игра и ще бъде на
Коментари Харесай

Селекционерът на Сърбия разкри добра новина преди мача с Камерун

Филип Костич е подготвен за игра и ще бъде на линия за втория мач на сръбския народен тим от Световното състезание против Камерун, заяви селекционерът на отбора Драган Стойкович. Крилото на Ювентус остана на пейката и не влезе в игра при провалянето с 0:2 от Бразилия. Играчът имаше физически проблем, само че към този момент е възобновен и на линия за дуела с камерунците на следващия ден.

" Ситуацията е по-добра и това ме прави благополучен ", сподели Стойкович пред кореспонденти в неделя.

" Филип тренира с тима през последните две сесии. Хареса ми интензивността, с която работи, което демонстрира, че е подготвен за игра. Радвам се, че е във форма и че можем да разчитаме на него. Не мога да кажа дали той ще играе, само че той е един от евентуалните играчи, което не беше по този начин за предходния мач. Начинът, по който бяга и физическата му ангажираност в тренировките демонстрираха, че е добре и това ме прави благополучен ", разяснява Стойкович, представен от Ройтерс.

И Сърбия, и Камерун изгубиха първите си мачове, като африканската страна претърпя загуба с 0:1 от Швейцария. Сърбите се намират на последното място в групата си с Камерун тъкмо над тях по голова разлика.

Поражение от Камерун би извадило Сърбия от борбата за първите две места, в случай че Бразилия не успее да завоюва против Швейцария.

Стойкович сподели, че тимът му се е затруднил в първия си мач заради редица травми и проблеми с кондицията в състава, в това число голмайстора Александър Митрович, само че обстановката е доста по-добра за мача в понеделник на стадион Ал Джануб.

" Това е значим мач и за двата тима, като се има поради, че претърпяхме загуби в първите си мачове, само че това не понижава нашите упоритости и цели за това, което желаеме да реализираме ", добави той.

Запитан по какъв начин Сърбия ще укроти камерунците, наричани " Неукротимите лъвове ", Стойкович сподели:

" Камерун е тим, който може да сътвори доста проблеми при контраофанзива, тъй че би трябвало да сме доста деликатни на следващия ден, с цел да предотвратим сходна обстановка. Надяваме се да бъдем тимът, който ще диктува играта и се надявам да опитомим Лъвовете. "

Стойкович отхвърли да отговори, когато беше запитан за следствието на ФИФА против Сръбската футболна асоциация, откакто знаме, показващо Косово като част от тяхната

страна, беше окачено в съблекалнята на тима.

" Без коментар, идващ въпрос ", отговори той.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР