Филип Жилбер спечели втора етапна победа в тазгодишната Вуелта, след

...
Филип Жилбер спечели втора етапна победа в тазгодишната Вуелта, след
Коментари Харесай

Жилбер взе втори етап във Вуелтата, Кинтана се върна в битката за победата

Филип Жилбер завоюва втора етапна победа в тазгодишната Вуелта, откакто победи в 17-ия стадий. Белгиецът беше най-хубав в най-дългия стадий през 2019 година - 219 км сред Арана де Дуеро и Гуадалахара. Етапът беше съпроводен и с най-високата междинна скорост 50.6 км/ч.

Колоездачът на " Декьонинк Куикстеп " направи офанзива в последните 200 метра и изпревари Сам Бенет от " Бора ". Трети стана съотборникът на Жилбер Реми Каваня. Белгиецът взе втори етапен триумф тази година след този в 12-ия стадий.

Въпреки че нямаше нито едно категоризирано нанагорнище, стадият се оказа един от най-интересните в Обиколката на Испания дотук. Той докара и до разбъркване в генералното класиране, където Найро Кинтана навакса 5:19 минути на водача Примож Роглич, с цел да се върне на второ място в класирането.

От началото на стадия се откъсна група от 40 колоездачи, които се възползваха от мощния непряк вятър. В групата беше Кинтана с трима свои съотборници от " Мовистар ", седем състезатели на " Декьонинк Куикстеп ", най-хубавият спринтьор дотук Сам Бенет, както и претендентът за топ 10 Вилко Келдерман ( " Сънуеб " ).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР