Филип, херцог на Единбург и съпруг на английската кралица Елизабет

...
Филип, херцог на Единбург и съпруг на английската кралица Елизабет
Коментари Харесай

Съпругът на кралица Елизабет II претърпя сърдечна операция

Филип, херцог на Единбург и брачен партньор на британската кралица Елизабет II, е претърпял сполучлива намеса поради съществуващо сърдечно заболяване, заяви Бъкингамският замък, представен Военновъздушни сили.

От двореца прецизираха, че херцогът ще остане в болница за лекуване, отмора и възобновяване в продължение на няколко дни, само че не разкриха каква тъкмо е " сполучливата намеса ".

99-годишният принц Филип към този момент е прекарал 16 нощи в болница. Той се лекувал от зараза и в понеделник е изместен в болничното заведение „ Свети Вартоломей “ в Лондон за проучвания и наблюдаване на положението на сърцето му.

Бъкингамският замък съобщи, че процедурата е извършена в сряда.

През 2011 година принц Филип е откаран в болница с хеликоптер от Сандрингам, откакто е получил болки в гърдите, до момента в който кралското семейство се приготвя за Коледа, след което му е бил подложен стент.

Херцогът, който навършва 100 години през юни, пътува с кола от Уиндзор до болничното заведение „ Крал Едуард VII “ в Мерилбоун, централен Лондон, като защитна мярка, откакто се почувства зле.

Точната причина за първичното му приемане не беше разкрита, само че е била обвързвана с ковид. В понеделник от двореца оповестиха, че херцогът е изместен в Бартс с кола за спешна помощ.

Болницата " Свети Вартоломей " в Лондон е болница на Националната здравна система и в нея се намира най-голямото профилирано сърдечно-съдово звено в Европа.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР