Филип Буков, който играе уролога д-р Хаджихристев в сериала Откраднат

...
Филип Буков, който играе уролога д-р Хаджихристев в сериала Откраднат
Коментари Харесай

Млада звезда от хитов сериал у нас за малко да избере бокса пред сцената

 Филип Буков, който играе уролога доктор Хаджихристев в сериала " Откраднат живот ", е бил боксьор и студент по философия в Софийския университет, преди да реши да се бори за място в актьорската специалност. Младият гений кандидатствал цели 3 пъти в НАТФИЗ, като в последна сметка бил признат в последния клас на Стефан Данаилов. Филип се сближил с Мастъра и даже почнал да му оказва помощ в ежедневните задания, а около това научил скъпи уроци за специалността и живота. 

Филип е благодарен на Стефан Данаилов, само че и през днешния ден акцентира, че първа ръка му е подала Лилия Маравиля. Актрисата, позната с функциите си в сериалите " Стъклен дом ", " Под прикритие " и " Връзки ", както и с изявите си на театрална сцена, подготвила Филип за кандидатстудентските изпити. Всъщност Лилия първо отказала, защото не е възпитател и не знае по какъв начин са работи със студенти, само че Филип бил толкоз настойчив, че най-после се съгласила с ангажимента да няма кой знае какви упования. 

" Бях в националния тим по бокс, само че не бях чак толкоз обещаващ в международен мащаб. В България бях добър, само че на огромно съревнование не се изисква единствено това ", прям е младият артист. Той бил добър в своята категория, само че и наясно, че възможностите му за международна боксова кариера не са кой знае какви. След като се дипломира в Класическата гимназия (НГДЕК), бъдещият артист кандидатствал в Софийския университет, без ясна предварителна концепция коя тъкмо компетентност да избере. Просто записал няколко стремежи и по този начин бил признат " Философия ". Филип учел старателно и продължавал да се боксира. Даже става спаринг сътрудник на Тервел Пулев, с който се познавали от дълго време. По-миналата година възобновили спарингите си, откакто се видели инцидентно. На Тервел му трябвал сътрудник с противоположен гард, а пък Филип, който е левичар, по този начин или другояче в никакъв случай не се е отказвал напълно от обичания си спорт и продължавал да тренира. Именно в залата срещнал Лилия Маравиля. Тогава таман я гледал в сериал по малкия екран, тъй че незабавно я познал и решил да й се показа. 

До преди този момент Филип Буков имал концепция да се занимава с актьорство. Обикнал специалността още в гимназията, когато от учебно заведение ги водели на театрални постановки, единствено че в никакъв случай не е предприемал стъпки в тази посока. Като видял Лилия в боксовата зала, съзрял късмет да направи нещо, с цел да сбъдне фантазията си. " Отидох да приказвам с нея, въпреки да не я познавам. Казах й, че желая да ставам артист, а тя ме отряза, че не е възпитател и няма по какъв начин да ми помогне ", спомнял си е Филип. Боксьорът обаче бил много настойчив и най-после тя се съгласила, без да му дава обещание и дори да не разчита на чудеса. " Подаде ми ръка и по този начин започнаха първите ми опити ", казвал е младият артист. Тогава той бил втори курс в Софийския университет и не бързал да зарязва философията. Даже я приключил, до момента в който го одобряват в НАТФИЗ. Скъсали го два пъти на изпитите, само че от бокса е построил дисциплинираност и воля да гони задачите си, тъй че не се отказал. Започнал и да посещавал школата на Малин Кръстев. 

" Три години се борих да вляза в НАТФИЗ. Не бях задоволително квалифициран и си давам действително преценката, че е било по този начин ", прям е Филип Буков. Още когато получил първия отвод, той съзнавал, че няма по какъв начин да го одобряват единствено след два месеца подготовка в хола му. Даже се тормозил да си споделя текста, а първото му качване на сцена било на кандидатстудентските изпити. Тъкмо мислел да се откаже, само че на третия път схванал, че проф. Стефан Данаилов ще вземе своя финален клас. Филип вижда в новината нов късмет. " Това беше необикновен шанс, който ме стимулира ", казваекранният доктор Хаджихристев. Филип минава първи и втори кръг с най-висока оценка при момчетата. На третия би трябвало да пее и танцува. Стефан Данаилов споделил, че тези, които не умеят, да не се пробват, само че Филип не се поколебал да излезе на сцената. Не бил ослепителен, само че Ламбо го приканва отново да си каже материалите и Филип направил положително усещане. Той влиза в класа на Данаилов с най-високата оценка при момчетата. С годините става един от околните студенти на Мастъра. Често му оказва помощ в ежедневните задания и беседват дълго. Филип научава значими уроци като да вземем за пример, че специалността доста повече обича не надарените, а работливите, както и че не би трябвало да се взимаш на съществено. Филип следва неразделно препоръките му. 

Влизането му в сериала " Откраднат живот " отново е откакто получава късмет, който артистът съумява да грабне. През 2019 година Филип и негови сътрудници са взети за масовка в режисура в Народния спектакъл, където се среща с доста щатни артисти, измежду които и Владо Пенев. Той пък изпратил всички студенти от постановката на кастинг за " Откраднат живот ". Минали няколко месеца, Филип се подготвял за дипломния си театър на огромна сцена, а Стефан Данаилов бил към този момент с влошено здраве. На Филип не му било до бъдещи планове. Само че събитията не питат. Мастъра си отива от този свят малко след министър председателите. Преди тях пък Филип Буков получава позвъняване от продуцента Евтим Милошев, който му споделя, че има подобаваща роля за него. Малко преди Коледа, младия артист се среща с екипа на сериала. 

Обаждането пристигнало в точния момент, тъй като Филип обмислял да позагърби актьорската специалност, с цел да се пренасочи към каскадите. Искал да продължи в чужбина, където да изкара курсове, да вземе документ, а след това да влезе в някоя огромна продуцентска компания. " Откраднат живот " трансформира проектите му.

И въпреки всичко Филип не се е отказал от концепцията си, защото спортът, а и всичко, което носи висок адреналин, постоянно са го привличали. Той продължава да тренира бокс, кара сноуборд, кайтсърф, ски. Занимава се и с автомобилизъм. Иска да изкара курсове за парашутизъм, с цел да може да сбъдне фантазията си и да скочи с костюм. Моторите са му занимание, само че по-често може да бъде забелязан на скутер по столичните улици. 

В персонален проект Филип Буков неотдавна бе обвързван с колежката си Неда Спасова, която играе Кая в сериала " Откраднат живот ". Екранният доктор Хаджихристев показа неотдавна, че с красивата Неда са единствено другари. До преди няколко месеца се говореше, че има сериозна връзка от 8 години. Приятелката му не е актриса. Завършила е компетентност " Ядрена енергетика " и работи като контрольор по нуклеарна сигурност. Дали тази обич продължава, Филип не е споделял нищо по тематиката скоро, описват още от " Хотарена ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР