Филип Аврамов пак е в ремонт, при това в период

...
Филип Аврамов пак е в ремонт, при това в период
Коментари Харесай

Фицата пета година реконструира семейната си къща

Филип Аврамов отново е в ремонт, освен това в интервал на рецесия. Актьорът, прочут с функциите си в сериалите „ Скъпи наследници ” и „ Домашен арест ”, към този момент пета година реконструира фамилната си къща в столичния квартал „ Надежда ”, като преди няколко седмици се захвана с разширението на строителните действия.

Фицата, както всички го назовават, строи театрална сцена и пазар на българското изкуство в парцела си. Проектът „ Дом Аврамов ”, който артистът сподели тези дни в предаването „ Преди обед ”, ще се разпростре на първия етаж от къщата и в двора му. За да осъществя концепцията си, Филип разговарял с доста свои сътрудници, които го подкрепили, и взел пари от „ един човек ”, чието име реши да резервира в загадка. Това е първият път, в който артистът изискал заем. „ Те ми бяха дадени. Този човек ме поддържа. Благодаря ти, Мир! ”, показа Филип и обясни, че го назовава Мир, тъй като с благосклонността си този човек му дал точно това. Актьорът почувствал мир в себе си. Настъпило душевно успокоение във връзка с финансовата част.

Филип Аврамов се зае да реновира фамилната си къща в столичния квартал „ Надежда ” през 2017 година Тогава бе в трескава подготовка на фамилно гнезо за приятелката си Севинч Ибрахим и 6-месечната им дъщеричка Ана, която е второ дете за артиста. Той има пораснала щерка и от някогашната си жена Милена. В артистичните среди се приказва, че реконструирането на фамилната къща, в която е израснал, е коствало много скъпо на Фицата. Сега с реализирането на новата му концепция ремонтните действия, а с тях и разноските, се просрочили във времето. Затова и се принудил да вземе заем от заможен човек, който не издава, само че пък му благодари за услугата. Актьорът е решен, че до юли всичко би трябвало да е готово и ще се постави на безконечното строителство.

„ Това място е за хората. Не е жилищна повърхност ”, споделя Филип Аврамов. Той счита да открие „ Дом Аврамов ” през последната седмица на август и да е отворен до 15 септември. Филип счита, че планът му ще е приключен през юли, само че няма по какъв начин да посреща посетители тогава, тъй като му следва завършването на фотосите на нов български филм, а на 17 юли ще е театрална премиера в Ловеч. След това ще може да се посвети на плана си. В отворения първи етаж от къщата му ще има ъгъл, който ще действа като изложбена зала на български художници, които да показват своите произведения. Срещу мини галерията ще е театралната сцена, на която ще се изявяват Асен Блатечки, Иван Бърнев, Мария Сапунджиева, Валентин Танев, Милица Гладнишка, Албена Михова, Валери Йорданов, Явор Бахаров, Рая Пеева, Ованес Торосян, Силвия Петкова и други. С тях Филип Аврамов нееднократно обсъждал плана си и получил цялостната им поддръжка. Те го уверили, че с наслада ще се включат с каквото могат и ще вземат ефективно присъединяване в артистичната стратегия.

До сцената, на която напълно скоро ще се изявяват, ще има пиано. В двора ще има маса, на която български писатели ще могат да продават творбите си. Филип възнамерява интериорът да е очебийно артистичен. Всички столове ще бъдат разнообразни, като ще има и фотьойли. Естествено те ще са по-скъпи, само че единствено с пет лв.. „ Помагат ми хора на изкуството ”, споделя Фицата. Много негови сътрудници се включват в строителството с готовност да допринесат за реализирането на плана. Помага и татко му. Възрастният човек ще изрисува стенна живопис. „ Баща ми оказва помощ и финансово , като заделя от пенсията си ”, признателен е артиста. В двора на фамилната къща, в която е израснал, има стена, направена от тиня, строена от дядото на Фицата. Няма да я бута, а ще я резервира. „ Тя е на 110 години. Тук ще направя чешма в памет на дядо ми, на който съм кръстен ”, споделя Филип Аврамов и добавя, че дядо му взел участие и в Балканската война, и в Първата международна война.

В „ Дом Аврамов ” ще се провеждат и вечеринки , в които гостите ще могат да беседва с обичаните си актьори. Те пък ще дават отговор и на въпроси на Фицата, който ще влезе в ролята на водещ на срещите. Филип даже възнамерява да интервюира сътрудниците си, като ще ги пита за всичко, за което не са говорили до момента в медиите, написа Уикенд. 
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР