Филиалът към Бюрото по труда, който до момента е функционирал

...
Филиалът към Бюрото по труда, който до момента е функционирал
Коментари Харесай

Закриват филиала на Бюрото по труда в Брацигово

Филиалът към Бюрото по труда, който досега е функционирал в Брацигово, се закрива. Това гласи решение на Агенцията по заетостта, като в него е планувано да се приключи и изнесеното работно място за трудов медиатор в Исперихово. Промените се чака да влязат в действие от 1 януари. Те предизвикаха реакция от кметицата на родопската община Надежда Казакова, която увери, че ще се бори за запазването на двете услуги, с цел да не се постанова на безработните й земляци да пътуват до Бюрото по труда в Пещера.

Ето какво написа Казакова:

Уважаеми поданици на Община Брацигово,

На 02.12.2021г. в община Брацигово дойде писмо от Директор на Дирекция „ Бюро по труда " гр. Пещера, с което ни уведомяват, че считано от 01.01.2022г. се приключва действието на административно звено - филиал Брацигово към Дирекция „ Бюро по труда " гр. Пещера, а също и че от същата дата се закрива услугата „ изнесено работно място " в село Исперихово. Като претекст и съображение е посочена заповед на изпълнителния шеф на Агенция по заетостта.

Описано е също, че даването на услугата „ мобилно бюро по труда " е допустимо единствено под изискване, че бъде подписано двустранно съглашение за съдействие, като при този вид бюрото по труда ще работи на територията на Община Брацигово единствено по една седмица месечно.

Ръководството на община Брацигово изрично се опълчва на сходни едностранни и нестимулирани дейности от страна на Агенция по заетостта. В тази връзка на 03.12.2021г. от Кмета на община Брацигово бе изпратено писмо до Дирекция „ Регионална работа по заетостта " - Пловдив, Агенция по заетостта и Министерство на труда и обществената политика с в детайли стимулирани възражения против закриването на тези услуги на територията на общината.

Считаме, че е неприемливо да се лишава цяла община от качествено и всекидневно даване на по този начин нужните услуги, свързани със заетостта, заради което ще предприемем всичко допустимо с цел да не се стига до преустановяване на действието им.

НАДЕЖДА КАЗАКОВА

КМЕТ НА ОБЩИНА БРАЦИГОВО
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР