Филантропът уточни, че само финансира проучвания за ваксините, но се

...
Филантропът уточни, че само финансира проучвания за ваксините, но се
Коментари Харесай

Бил Гейтс: Не, не печеля пари от ваксините срещу Ковид

Филантропът посочи, че единствено финансира изследвания за имунизациите, само че се устоя с парите си от „ Майкрософт “

"Странно е, че към момента се намират хора, които настояват, че имунизациите са нездравословни или имат друга цел с изключение на да предпазят човечеството от подли заболявания ", споделя Бил Гейтс в изявление за „ Гардиън “, предава.

Филантропът и един от създателите на „ Майкрософт “ сега е на европейско турне, с цел да промотира най-новата си книга „ How to Prevent the Next Pandemic “ (Как да предотвратим идната пандемия), наблюденията му преди и по време на Ковид-19 пандемията около работата му за фондация „ Бил и Мелинда Гейтс “.

В изявлението за „ Гардиън “, формирано съвсем напълно от въпроси на читатели на изданието, Гейтс дава отговор на наболели въпроси и твърди, че не печели от имунизациите. Работата му по обезпечаването на анти-Ковид препарат за по-бедните страни, както и средствата, дарени за създаването на имунизацията по време на пандемията, наподобява не съумя да впечатли мнозина, в това число и у нас. Появиха се даже теории, че имунизацията – без значение на коя компания – води до голям брой странични резултати, а в най-налудничавите догатки се твърдеше, че съдържа чип, който ще предава непосредствено на Бил Гейтс информация за индивида, на който е подложен.

Тревогите им са отчасти обясними, отбелязва изданието – Гейтс няма здравно или научно обучение, само че все пак е наясно къде са пробойните на човечеството, когато става дума за пандемии. Още през 2015 година, по време на разпространяването на ебола, предприемачът написа публикация за „ New England Journal of Medicine “ за зле квалифицираните международни водачи при положение на международна пандемия. На същата публикация се базира лекцията му в платформата „ ТЕД “, която планува появяването на вирус, излъчен по въздушно-капков път, който ще докара до гибелта на 30 млн. души и ще провокира 10 трилиона $ стопански вреди. Лекцията през днешния ден е гледана от над 43 млн. души, само че „ 95% от тях след Ковид-19 “, прецизира с лека скука Гейтс. Междувременно, предвижданото от него опустошаване се доближава до действителните данни, оповестени от СЗО – пандемията от последните две години е довела до гибелта на близо 25 млн. души и е оставила дупка в международната стопанска система с размерите на 14 трилиона $.

Основната концепция в „ Как да предотвратим идната пандемия “ е основаването на нова организация за отговор на международни епидемии и готовност, наречена GERM (игра на думи, абревиатурата значи „ бацил, микроб “). Новият орган ще бъде под контрола на СЗО и ще се финансира обилно от държавните бюджети на по-богатите страни. В нея водещи учени от света ще наблюдават за евентуални нови епидемии и ще се борят да ги лимитират преди да са се трансформирали в международни пандемии. За да действа по предопределение, GERM ще се нуждае от към 3 хиляди души и 1 милиарда $ годишно:

„ Трябва да харчим милиарди, с цел да спасим трилиони “, счита Гейтс.

Разбира се, един от въпросите визира хилядите обвинявания против Бил Гейтс, че с имунизациите търси персонална полза, бързо замогване и увеличение на международното си въздействие. Гейтс не дава отговор непосредствено, само че изброява изгодите от резултата на имунизациите против ротавирус, пневмония, хепатит Ц и ХИВ и добавя:

„ Ваксините са едно знамение и за мен е неразбираемо по какъв начин някой може да твърди противоположното. Похарчил съм десетки милиони за ваксини, и не, не върша пари от тях. Нямам концепция за какво някой би твърдял нещо сходно. Парите си върша от програмен продукт. “

В отговор на различен въпрос приказва за дезинформацията и пагубното въздействие, което тя изигра по време на пандемията.

„ Без подозрение слуховете и дезинформацията въздействат на общественото здраве. Те имаха трагични последствия по време на пандемията, това сме забелязвали и в други сфери на работата на фондацията ни – отбелязва Гейтс. – Знаем да вземем за пример за слуховете, които доведоха до отвод на някои фамилии да имунизират децата си против полиомиелит. Точната информация – от здравни служащи, обичайните водачи и други фигури с високо публично доверие – може да промени картината. Всеки от нас може да изиграе своята роля като ревизира информация, която намира онлайн, в достоверни източници, преди да я показа със семейство и другари. “

Освен с финансирането на разработки за ваксини, Гейтс се занимава е с друга тематика, върху която размишлява от години – климатичната рецесия. Десетки екоактивисти са на мнение, че двете феномени – рецесията в климата и международната пандемия, са обвързани и Ковид-19 е единствено признак. Темите на деня обаче постоянно изместват вниманието на международните водачи от климатичните промени, както се случва и с войната в Украйна сега, счита Гейтс:

„ Разбира се, че би трябвало да отделим средства в помощ на Украйна. Но бюджетите на европейските страни към този момент бяха разтегнати до прекаленост в следствие от пандемията. Тя се случи още преди да осигурим финансирането за битката против климатичните промени. А по-късно пристигна Украйна, което безспорно ще накара страните да харчат повече за защита, бежанци, електричество, хранителни стоки… Световните здравни начинания – като „ Global Fund “ против СПИН, туберкулоза и малария – са измежду най-хубавите неща, които човечеството е предписание. Трагично ще бъде, в случай че в идващите десетилетия ги захраним с по-малки запаси от нормалното. “

Попитан и за друга настояща тематика – свободата на изразяването в обществените мрежи, самият Гейтс дава отговор, че няма желание да става притежател на обществени мрежи по сходство на Илон Мъск.

„ Аз съм фокусиран върху филантропската си активност и върху проблеми като предотвратяването на пандемии, международно здраве, климатични промени и проучванията на заболяването на Алцхаймер “, дава отговор Гейтс.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР