Фил Кесъл изигра своя рекорден мач номер 1000 в Националната

...
Фил Кесъл изигра своя рекорден мач номер 1000 в Националната
Коментари Харесай

Фил Кесъл записа рекорд с 1000 поредни мача в НХЛ

Фил Кесъл изигра своя рекорден мач номер 1000 в Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада при триумфа на своя Вегас Голдън Найтс над Аризона с 4:1.  Нападателят е единственият хокеист с сходно достижение в историята на НХЛ. На 25 октомври Кесъл измести Кейт Ейндли от върха на класацията за най-вече поредни мачове, изигравайки своя мач №990 против Сан Хосе Шаркс.

 От клуба подариха на ветерана особено яке в чест на историческото му достижение. Върху него са изобразени емблемите на всички тимове, за които Кесъл е играл – Бостън Бруинс, Торонто Мейпъл Лийфс, Аризона Койотс и Голдън Найтс – и броя на мачовете с всеки франчайз на ръкавите. Щампите с цифрата 1000 са по цялото яке, а прякорът на Кесъл Phil the Thrill е изписан на гърба.

Алекс Пиетранджело приключи с гол и две асистенции, с цел да помогне на клуба от града на прегрешението  да завоюва за осми път в 10 мача и с 28 точки да се утвърди на върха в Западната конференция.



Дейвид Крейчи се разписа два пъти в третия интервал, а водачът в лигата Бостън Брюинс надви над Филаделфия Флайърс с 4:1, с цел да запише десета поредна победа като хазаин от началото на сезона и пръв да доближи границата от 30 точки през сезона.

Сидни Кросби блесна с два гола и две асистенции и оказа помощ на Питсбърг Пенгуинс да завоюва гостуването си на Минесота Уайлд с 6:4.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР