ФИФА започна дисциплинарна процедура срещу футболисите на Швейцария Джердан Шакири

...
ФИФА започна дисциплинарна процедура срещу футболисите на Швейцария Джердан Шакири
Коментари Харесай

ФИФА разследва Джака и Шакири за празнуването с албанския орел

ФИФА стартира дисциплинарна процедура против футболисите на Швейцария Джердан Шакири и Гранит Джака. Двамата полузащитници са разследвани за метода, по който честваха головете си при успеха против Сърбия (2:1) на международното състезание в Русия. Те се радваха, показвайки жестове, които наподобяват орела в националния байрак на Албания.

Шакири и Джака са етнически албанци от косовски генезис. Атакуващият полузащитник на " Стоук сити " е роден в Гниляне, а родителите на отбранителния халф на " Арсенал " са емигранти от Куршумлия.

Бащата на Джака е политически пандизчия от студентските митинги против комунистите в Югославия през 1968 година Неговият по-голям брат - Таулант, се състезава за албанския народен тим по футбол.

" За мен това е доста специфичен ден. Тази победа за моето семейство, за Швейцария, за Албания и за Косово. Жестът ми беше за всички, които ме поддържат. Той не беше ориентиран към нашите съперници ", сподели Джака след мача, който дефинира за " в действителност доста прочувствен ".

Шакири също отхвърли да е предизвикал сърбите. " Няма нищо общо с политиката. Това е просто футбол ", изясни той.

В същото време ФИФА стартира следствие и против селекционера на Сърбия Младен Кръстаич. Причината е коментарът му след дуела и обвиняванията, които насочи към основния арбитър Феликс Брих и международната футболна централа.

От сръбския лагер се оплакаха, че ФИФА преднамерено е назначила немския арбитър, с цел да помогне на Швейцария. " Това е все едно да сложиш арбитър от Черна гора на наш мач ", оплака се капитанът на Сърбия Александър Коларов.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (286)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР