ФИФА заложи сериозна мина около баражите за Световното първенство в

...
ФИФА заложи сериозна мина около баражите за Световното първенство в
Коментари Харесай

ФИФА нареди Русия да играе на неутрален терен мачовете си от плейофите без химн и флаг

ФИФА заложи сериозна мина към баражите за Световното състезание в Катар, откакто взе половинчато и много необичайно решение за съветския тим. На съвещание в неделната вечер ръководещият орган на футбола подреди на Русия да играе на безпристрастен терен мачовете си от плейофите, както и да няма знаците на страната - химн и байрак, на тези дуели.

На 24 март Сборная би трябвало да срещне Полша, а четири дни по-късно спечелилият от този мач ще играе против Швеция или Чехия във заключителен конфликт за място на Мондиала в Катар през ноември и декември.

Проблемите не са един и два - преди всичко, че трите федерации - полска, чешка и шведска, към този момент оповестиха, че няма да играят против руснаците.

Тоест - по какъв начин тъкмо този четиристранен плейоф ще се организира, не е по никакъв начин ясно.

" Това е много необичайно и ние не сме съгласни с решението на ФИФА - разгласи в понеделник сутринта Карл-Ерик Нилсон, който управлява шведския футболен съюз. - Няма да играем против съветския тим, без значение дали има емблеми, герб и химн с него.

Очаквахме напълно друго решение на ФИФА, а и методът, по който това бе взето без никаква бистрота и допитване до федерациите ни - нашата, полската и чешката, не ни задоволява. "

Поляците са на същото мнение.

" Няма да участваме в никакви дипломатични и политически игрички - сподели Чезари Кулежа, шефът на футбола в страната. - Имаме ясна позиция: Полша няма да играе с никакъв съветски тим, без значение дали ще е с химн и герб, или без тях. "

Чехите показаха сходна твърда позиция, като от Прага даже оповестиха, че са подготвени да бойкотират възможен заключителен мач, в случай че техният отбор победи шведите, а руснаците минат през дуел с Полша (или без него, служебно - примерно).

ФИФА е в отлични връзки с Русия и президента Владимир Путин, което не е загадка от години. Президентът Джани Инфантино има три визити в страната след Мондиал 2018, който бе даден на руснаците с много съмнителни условия към избора тогава.

Първият човек явно е подложен в сложна позиция от протичащото се, като решението от неделя издава съмнения, липса на позиция и за следващ път посажда подозрения за това какъв брой зависи ФИФА от огромните си стопански сътрудници като Русия, Саудитска Арабия, Катар и т.н.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР