ФИФА забрани още един спортен екип на Белгия и отново

...
ФИФА забрани още един спортен екип на Белгия и отново
Коментари Харесай

Майната им на правата: ФИФА по-ниска от тревата, за да не дразни домакините от Катар

ФИФА забрани още един състезателен екип на Белгия и още веднъж не даде пояснения за това. Вероятно многоцветните екипи будят асоциации с цветовете на дъгата, които са знак на ЛГБТИ общността. 

 

Изобщо тематиката с правата на хората с друга полова ориентировка на Световното състезание не просто се заобикаля, а непосредствено се не разрешава от ФИФА. Като се стартира от екипите и се стигне до възбраната за носене на гривните OneLove от футболисти. Заради тази безпощадна цензура през вчерашния ден футболистите на Германия покриха с ръце устата си по време на общата фотография преди началото на дуела с Япония. 

 

Хомосексуалността е противозаконна в консервативната мюсюлманска страна Катар. По-малко от две седмици преди финалите, Халид Салман, дипломат на Катар от Световното състезание и някогашен национал, сподели на немската телевизия ZDF, че хомосексуалността е " щета в мозъка “, добавяйки, че всеки, който идва в Катар, би трябвало " да одобри " разпоредбите на Доха.

 

Организаторите на Световното състезание неведнъж са казвали, че всеки, без значение от тяхната полова ориентировка или генезис, е добре пристигнал по време на шампионата.

Насър Ал Хатер, изпълнителен шеф на Световното състезание по футбол през 2022 година, сподели, че почитателите на ЛГБТИ, идващи в страната, няма да се тормозят от " гонене от всевъзможен тип “, описвайки Катар като " толерантна страна “.

 

Но…

 

Преди Световното състезание президентът на ФИФА Джани Инфантино прикани 32-та тима, пътуващи за Катар, че би трябвало да " оставят футбола да заеме централно място “ и сякаш да се " съсредоточат върху футбола “.

 

Само няколко дни по-късно обаче се появи възбрана за продажба на алкохол в и към стадионите на Мондиал 2022 година, което докара до остри реакции от страна на някои от спонсорите.

 

В понеделник огромен спор сред ФИФА и седем европейски народи завърши, като тези страни се отхвърлиха от проектите си капитаните им да носят специфична антидискриминационна лента в последния миг, тъй като от ФИФА заплашиха със наказания - от централата в Цюрих предизвестиха, че включване в акции за поддръжка на ЛГБТИ по време на Световното състезание може да докара до санкции както за националните асоциации, по този начин и за самите играчи.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР