ФИФА ще задели 16 милиона долара, за да помага на

...
ФИФА ще задели 16 милиона долара, за да помага на
Коментари Харесай

ФИФА отделя милиони за подпомагане на играчи без заплати

ФИФА ще задели 16 милиона $, с цел да оказва помощ на футболисти, които не са получавали заплати от своите клубове. Финансирането ще обхване интервала до 2022 година, а от международната футболна централа ще основат специфичен комитет дружно с ФИФПро (световната асоциация на професионалните футболисти) за мониторинг на клубовете и заплащането на играчите.

Президентът на ФИФА Джани Инфантино съобщи, че управителният орган желае да покаже своята " ангажираност да оказва помощ на играчите в затруднена обстановка ". Световната футболна централа е планувала обособен бюджет от три милиона $ за втората половина на тази година и четири милиона $ за 2021 и 2022 година. На разположение са и още пет милиона $ за справяне със случаите с неизплатени заплати от юли 2015 до юни 2020 година.

" Повече от 50 клуба в 20 страни са изпитали съществени компликации през последните пет години, оставяйки стотици футболисти в неустановеност. Тези средства ще подкрепят футболистите в най-голяма потребност и техните фамилии ", съобщи президентът на ФИФПро Филип Пиат.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР