ФИФА ще поиска от всяка страна в света да кръсти

...
ФИФА ще поиска от всяка страна в света да кръсти
Коментари Харесай

ФИФА: Всяка страна в света да кръсти стадион на Пеле

ФИФА ще изиска от всяка страна в света да кръсти стадион в чест на футболната легенда Пеле, съобщи президентът на международната централа Джани Инфантино.

Бразилската легенда, който три пъти завоюва Световното състезание и означи над 1000 гола в кариерата си, умря на 29 декември на 82 години след продължителна борба с рака.

Инфантино, който е в Бразилия за поклонението и погребението на Пеле, сподели пред локални кореспонденти: „ Ще помолим всяка страна по света да кръсти един от своите футболни игрища с името на Пеле “.

През април 2021 година управата на Рио де Жанейро се отхвърли от проектите си да кръсти известния стадион „ Маракана “ на името на Пеле, откакто губернаторът на щата му наложи несъгласие.

Междувременно в родината на Пеле стартира поклонението пред тленните остатъци. Хиляди хора са се събрали пред стадиона на Сантос в Сао Пауло, където чакат своя ред, с цел да поднесат цветя. Много цветя бяха положени на стадиона, в това число от името на бразилската футболна федерация, Сантос, бразилските звездни нападател Неймар и Ромарио.

На стадиона е предстоящ и новият президент на Бразилия Луиз Инасио Лула да Силва.

Във вторник погребална върволица ще придвижи ковчега през квартала, където към момента живее 100-годишната майка на Пеле, до гробищната кула Memorial Necropole Ecumenica. Пеле би трябвало да бъде заровен там в фамилната гробница.

Ковчегът на Пеле е подложен на центъра на стадиона на Сантос " Вила Белмиро ", а всички искащи ще имат 24 часа, с цел да се простят с Пеле.

Погребението е планувано за на следващия ден, като в Бразилия ще бъде разгласен 3-дневен народен печал. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР