ФИФА разреши на футболистите в Русия и Украйна да замразят

...
ФИФА разреши на футболистите в Русия и Украйна да замразят
Коментари Харесай

Решение на ФИФА помага на Ивелин Попов да премине в Левски още сега

ФИФА позволи на футболистите в Русия и Украйна да замразят договорите си до края на сезона и да си потърсят нови тимове.

Извънредното решение за отваряне на специфичен трансферен прозорец за играчите в тези страни е в съгласие с УЕФА и е взето предвид на военната инвазия на Русия в Украйна, оповестява БНР.

В Русия играят Георги Костадинов и Ивелин Попов, който е спряган за Левски от лятото, само че при тези условия, прекосяването му на " Герена " може да се форсира. Попето има контракт със Сочи до лятото.
 ФИФА няма да търси заместител на Русия за Мондиал 2022, Полша се класира автоматизирано
ФИФА няма да търси заместител на Русия за Мондиал 2022, Полша се класира автоматизирано

Чака се удостоверение

" По отношение на обстановката в Украйна, за да се даде на играчите и треньорите опция да работят и да получават заплата и да се защитят украинските клубове, в случай че страните по съответния контракт категорично не се спогодят за друго, всички трудови контракти на задгранични играчи и треньори с клубове в Украйна, ще се смятат автоматизирано замразени до края на сезона в Украйна (30 юни 2022 г.), без да е належащо да се подхващат каквито и да е дейности от страна на страните в този смисъл.

За да се улесни заминаването на задгранични играчи и треньори от Русия, задграничните играчи и треньори ще имат право едностранно да спрат трудовите си контракти с въпросните клубове до края на сезона в Русия (30 юни 2022 г.) ", се споделя в известието на ФИФА.

От това предписание към този момент се възползваха осем задгранични играчи на ФК Краснодар, които напуснаха клуба.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР