ФИФА отвърна на инвазията в Украйна и повишаващото се международно

...
ФИФА отвърна на инвазията в Украйна и повишаващото се международно
Коментари Харесай

ФИФА забрани на Русия име, химн и флаг

ФИФА отвърна на нашествието в Украйна и повишаващото се интернационално напрежение, като подреди на Русия да играе домакинските си мачове на неутрални игрища, забранявайки потреблението на флага и националния химн на срещи, а тимовете й ще носят името Футболен съюз на Русия.

Санкцията пристигна, откакто две от нациите, подсигурили си класиране за Световното състезание тази година - Франция и Англия, оповестиха, че няма да играят против Русия. Решението на ФИФА бе несъмнено като " изцяло недопустимо " от Полша, която би трябвало да се изправи против " Сборная " в полуфинален плейоф за влизане на Мондиала в Катар.

ФИФА разгласи още, че " ще продължи разговора с МОК, УЕФА и други спортни организации за налагането на възможни спомагателни ограничения или наказания, в това число вероятно изхвърляне от шампионати, в случай че обстановката не се усъвършенства доста ".

По-рано настоящият международен първенец Франция, който завоюва купата в Русия през 2018 година, прикани за изхвърлянето й от Мондиала в Катар 2022. Там " Сборная " трябваше да одобри Полша и след това да играе с спечелилия сред Швеция и Чехия. И двете страни към този момент се оповестиха изрично срещу това да се изправят против руснаците. " Взехме под внимание изразените в обществените мрежи позиции на футболните асоциации на Полша, Чехия и Швеция, с които сме в непрекъснат контакт ", означиха от ФИФА. И допълниха, че " остават в непосредствен контакт с Украинската футболна федерация и членовете на украинската футболна общност, които молят за поддръжка да изоставен страната, до момента в който спорът продължава да тече “.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР