ФИФА отлага плащане на сумата от 15 милиона долара към

...
ФИФА отлага плащане на сумата от 15 милиона долара към
Коментари Харесай

ФИФА се бави с изплащането на 15 милиона долара към Русия

ФИФА отсрочва заплащане на сумата от 15 милиона $ към Руския футболен съюз (РФС) за семейството на Световното състезание по футбол през 2018 година. Това заяви за ТАСС заместник-генералният секретар и шеф развиване Максим Митрофанов.

Според програмата РФС би трябвало да получи 100 милиона $ от ФИФА.
 Световната купа на ФИФА ще обиколи 54 страни
Световната купа на ФИФА ще обиколи 54 страни

Статуетката на Златната Нике потегли от Доха

" Фондът FIFA Legacy Foundation отдава респект на страната за семейството на Световното състезание за трети път. В момента 45 % от 100 милиона $ са преведени на РФС, има избрани цели и процедури за харчене на парите от фонда, които би трябвало да бъдат съгласувани с ФИФА. Това са в това число планове на междурегионални юношески футболни лиги и план " Футбол в учебно заведение ", които се финансират от FIFA Legacy ", сподели Митрофанов.

" В момента не сме получили още 55 милиона. Има периоди за заплащането им и съгласно него ФИФА ни дължат 15 милиона $. Но, както сподели през днешния ден представител на ФИФА, организацията не се отхвърля от проектите си, ние ще координираме нещата в допълнение и ще продължим да следим този въпрос ", добави Митрофанов.

През 2018 година Русия беше хазаин на Световното състезание по футбол за първи път в историята. Руският народен тим съумя да стигне до четвъртфиналите, където загуби от Хърватия след дузпи. Франция завоюва международната купа, откакто на финала победи Хърватия с 4:2.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР