ФИФА не позволи използването на екипите за гостуване на белгийския

...
ФИФА не позволи използването на екипите за гостуване на белгийския
Коментари Харесай

ФИФА забрани екипи с надписа Love

ФИФА не разреши потреблението на екипите за посещение на белгийския народен тим поради надписа " Love " на якичката, сподели представител на " алените дяволи ”, представен от " Ройтерс ".

Дизайнът на фланелката, който включва кант с цветовете на дъгата, е въодушевен от известния белгийски музикален фестивал Tomorrowland и значи многообразие, тъждество и приобщаване. Болната тематика във връзка с Катар.

Говорителят Стефан ван Лук съобщи, че ФИФА отхвърля фланелката не поради цветовете, които нормално са свързани с LGBTQ+, а поради комерсиалната връзка с Tomorrowland. Логото на фестивала е вградено в " о " на " Love ".

" Фланелките за загрявка на играчите на Белгия също бяха отхвърлена от ФИФА поради препратките към Tomorrowland ", сподели той за " Ройтерс ".

ФИФА позволи на Белгия да играе с фланелките, в случай че думата " Любов " е покрита, само че Ван Лук сподели, че селекцията ще заложи на мачовете от груповата фаза на алените си фланелки.

Екипът за посетители бе с нов дизайн, показани през септември. Оттогава Белгия игра с него в няколко мача от Лигата на нациите.
" Великолепна седморка " няма да употребява капитански ленти, отхвърлени от ФИФА
А още през вчерашния ден капитаните на Англия, Уелс, Белгия, Нидерландия, Швейцария, Германия и Дания оповестиха, че няма да носят ленти с цветовете на дъгата, откакто ФИФА категорично ги предизвести, че ще има наказания и жълти картони за сходно държание.

" Не желаеме капитаните ни да стартират мачовете с жълти картони. Като национални федерации не можем да желаеме от нашите футболисти да рискуват спортни наказания на терена ", написаха обща позиция седемте федерации.

В началото и Франция бе измежду тимовете, които трябваше да се включат в самодейността One Love, посредством която се пазят правата на хората с друга полова ориентировка, само че капитанът на " петлите " Юго Лорис към този момент разгласи, че няма да носи лентата.

" Бяхме подготвени да плащаме санкции при положение на пренебрежение към разпоредбите за екипите и бяхме доста ангажирани към лентата. Но не можем да сложим играчите в обстановката, в която ще бъдат предизвестени публично или даже може да бъдат изгонени от терена (в случай на втори жълт картон) ", оповестиха федерациите.

Според разпоредбите капитаните би трябвало да носят " лента, доставена от ФИФА ". В случай на неспазване на разпоредбите, съдията има право да върне капитана, с цел да поправя екипа си и при несъблюдение да го глоби с жълт картон.

На капитанските ленти на ФИФА има надалеч по-неутрални послания, като " Спасете планетата ", " Образование за всички " или " Не на дискриминирането ".
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР