ФИФА наложи дисциплинарни наказания на тима на Сърбия заради неспортсменското

...
ФИФА наложи дисциплинарни наказания на тима на Сърбия заради неспортсменското
Коментари Харесай

ФИФА наложи дисциплинарни наказания на Сърбия

ФИФА наложи дисциплинарни санкции на отбора на Сърбия поради неспортсменското държание на играчите и почитателите, което включваше и обидни песни против Швейцария на Световното състезание, заяви организация АП.

Напрежение имаше и на трибуните, и на терена като продължение на дуела им от 2018 година, в които се разсъни балканско опълчване.

Капитан на Швейцария в мача в петък бе Гранит Джака, който вкара първия гол и даде асистенция за попадението на Джердан Шакири за 3:2, с което Сърбия бе отстранена. И двамата играчи на Швейцария имат етнически албански корени и фамилни връзки с Косово, което разгласи самостоятелност от Сърбия през 2008 година. Сърбия не признава новата страна.

От ФИФА не прецизират за кои произшествия на стадион " 974 " са наложени наказванията, като се показва, че са " неспортсменско държание на играчи и публични лица " и " дискриминация ".

Анти-Косово песни се чуваха от бранша със сръбски почитатели, което нападнаха вербално и Шакири през първото полувреме.

Няколко сръбски футболисти намерено недоволстваха, когато през втората част съдиите не използваха видео запис на ВАР за евентуална дузпа в тяхна изгода.

От ФИФА не показаха по кое време ще бъдат наложени глобите, само че това може да стане през март идната година, когато отборът ще стартира присъединяване си в европейските квалификации.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР