ФИФА може да отнеме от Катар домакинството на световното първенство

...
ФИФА може да отнеме от Катар домакинството на световното първенство
Коментари Харесай

ФИФА може да отнеме световното от Катар

ФИФА може да отнеме от Катар семейството на международното състезание през 2022 година, твърди " Сън ". Според английския вестник в международната централа се водят секрети диалози за промяна на домакина поради всички кавги, съпътстващи мондиала, и съмненията за корупция. Според " Сън " карцерът на някогашния президент на УЕФА Мишел Платини, който бе арестуван от антикорупционната полиция в Нантер във вторник, слага под подозрение дали Катар ще одобри шампионата. Легендарният някогашен футболист бе разпитван по съмнения за манипулиране на вота. Освен него Антикорупционният офис на Съдебната полиция (OCLCIFF) разпита и Клод Гюен, консултант на някогашния френски президент Никола Саркози. 

Платини бе президент на УЕФА до 2015 година, когато получи възбрана да се занимава с футбол от етичната комисия към ФИФА поради " нелоялно заплащане " от 2 млн. евро, преведено му по разпореждане на някогашния президент на международната централа Сеп Блатер. Французинът бе освободен от ареста след разпита и разгласи, че не е отговорен за нищо.

" Боли ме. Боли ме за всичко, което мога да си помисля, всичко, което съм направил. Боли, боли. Но в последна сметка те си правят работата и се опитахме да отговорим на всичките им въпроси. Беше дълго, само че съдейки по броя на въпросите, нямаше по какъв начин да е по-различно. Аз съм изцяло непознат към всички тези проблеми. Това е остаряла история, знаете го, обяснявали сме го. Винаги съм се изразявал с цялостна бистрота пред медиите. Това е, те не престават, проверяват, търсят ", сподели Платини. 

Катар получи семейството на международното през 2010 година, като завоюва вота с 14:8 гласа против Съединени американски щати. Двама членове на комисията бяха извадени от гласуването по съмнение в корупция. Впоследствие половината от гласувалите, които дефинираха домакините на шампионатите през 2018 година (Русия) и 2022 година (Катар), бяха санкционирани, отстранени от служба, извадени от футбола и съдени за корупция. 

Според " Сън " съществува дребна опция Англия да одобри международното, в случай че ФИФА въпреки всичко реши да отнеме семейството от Катар.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР