FIFA и световните футболни лидери постигнаха споразумение в сряда да

...
FIFA и световните футболни лидери постигнаха споразумение в сряда да
Коментари Харесай

Какво трябва да знаете за съобщението за Световната купа FIFA 2030

FIFA и международните футболни водачи реализираха съглашение в сряда да създадат Световна купа 2030 първата, която ще се организира на три континента и в шест страни.

Сред основните съображения беше намирането на метод да се отпразнува 100-годишнината от Световната купа в Уругвай, където през 1930 година се организира първият край на шампионата.

Ето бърз обзор на това, което би трябвало да знаете за известието за Световното състезание през 2030 година и други идни шампионати:

Кои страни са определени за хазаин на Световната купа през 2030 година?

Мароко, Португалия и Испания ще бъдат взаимни домакини на Световното състезание през 2030 година, само че мачове ще се играят и в Уругвай, Аржентина и Парагвай. Първоначално Испания и Португалия бяха присъединили Украйна в своята кандидатура, заявявайки, че желаят да изпратят „ обръщение за взаимност и вяра “. Мароко се причисли към кандидатурата в средата на март. Въпреки че това е първият път, когато Мароко и Португалия ще бъдат домакини на Световното състезание по футбол, преди този момент Испания беше хазаин на шампионата през 1982 г. Мароко ще бъде втората африканска страна, която ще бъде хазаин на Световното състезание след Южна Африка през 2010 г. Уругвай беше първият хазаин на първите игри на ФИФА, а Аржентина беше хазаин на Световното състезание през 1978 г. „ В един разграничен свят ФИФА и футболът се сплотяват “, сподели президентът на ФИФА Джани Инфантино.

Кои страни ще бъдат домакини на Световната купа през 2026 година?

Световното състезание през 2026 година ще бъде хазаин на Съединени американски щати, Канада и Мексико. Съвместната северноамериканска кандидатура завоюва права за домакинство, откакто отблъсна предизвикването от Мароко на Конгреса на ФИФА.

Какво знаем за Световното състезание през 2034 година?

ФИФА започва своя развой на наддаване за Световното състезание през 2034 година, като предложения континенталните конфедерации от Азия и Океания. Саудитска Арабия разгласи желанието си да се кандидатира за домакинство на Световното състезание по футбол през 2034 година Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР