ФИФА е в напреднали разговори да изхвърли Русия от Мондиала в Катар

...
ФИФА е в напреднали разговори“ да спре националния отбор на
Коментари Харесай

ФИФА е в „напреднали разговори“ да спре националния отбор на Русия от участие в международни турнири, включително и Световното първенство след инвазията на Украйна, заяви източник с информация за дискусиите за АФП.
Международната футболна централа (ФИФА).
Източникът сподели, че Русия ще бъде изхвърлена от Мондиала в Катар „освен ако ситуацията не се подобри“. „Сборная“ трябва да играе с Полша в полуфинален плейоф за класиране на Световното на 24 март, като при успех ще се изправи срещу Швеция или Чехия пет дни по-късно за място на финалите в Катар в края на тази година. Международната футболна централа обяви в неделя, че руските отбори ще могат да играят само под името Футболен съюз на Русия, ако провеждат домакинските си срещи на неутрални стадиони и при закрити врати, като в добавка са им забранени националния химн и флага.

Мерките бяха окачествени като „напълно неприемливи“ от президента на Полската футболна асоциация Чезари Кулеша, който добави, че „Дружина полска“ няма да играе плейофа си с Русия „независимо какво е името на отбора“. Впоследствие тяхното недоволство бе последвано и от това на Швеция и Чехия, като шефът на Шведската ФА Карл-Ерик Нилсон каза, че е останал „неудовлетворен“ от решението на ФИФА. Жребият за Световното първенство ще се проведе на 1 април в Доха, а надпреварата ще се състои между ноември и декември.

Международният олимпийски комитет (МОК) призова по-рано днес спортните организатори да забранят на руските и беларуски атлети и ръководни лица да участват в международни състезания след инвазията на страната в Украйна „в опит да защитим интегритета на глобалните спортни състезания и поради безопасността на всички участници“. УЕФА, която миналата седмица отне домакинството на руския град Санкт Петербург на финала на Шампионска лига и премести сблъсъка за Париж, сега трябва да реши дали да изхвърли Русия от Европейското първенство за жени. Рускините трябва да играят с Нидерландия, Швеция и Швейцария в групата си на шампионата в Англия през юли.
МОК призова за забрана от участие на руски и беларуски атлети в международни състезания.
Спартак Москва също е изправен пред изключване от Лига Европа. Тимът трябва да се изправи срещу германския РБ Лайпциг в осминафиналите на надпреварата идния месец. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР