Фидел Кастро страшно ценеше и се възхищаваше на Мария Гигова

...
Фидел Кастро страшно ценеше и се възхищаваше на Мария Гигова
Коментари Харесай

Нешка Робева: Не се учудвам, че Фидел Кастро ме е харесвал!

" Фидел Кастро ужасно ценеше и се възхищаваше на Мария Гигова и на Нешка Робева. За това ми е разказвал доста пъти ". Това разкри малко преди кончината си топагрономът по времето на соца Желяз Петев. Роденият в село Светлина, Димитровградско, агроспециалист е работил няколко години в Куба като един от съветниците на Ел Команданте по въпросите на отглеждането на животни и млеконадоя.



Самата Робева не е учудена, че Кастро я е харесвал.

" Бяхме в Куба през 1971 година Тогава Фидел Кастро откри международното състезание по художествена гимнастика в Хавана. Така че какво чудно има да се е възхищавал на гимнастичките? ", сподели за " България Днес " Нешка.

БГ доайенката на художествената гимнастика описа още, че наш съотечественик пък е " бащата " на спортната гимнастика в Куба. " Това е треньорът Минчо Тодоров. Той беше особено командирован да сътвори и развива този спорт в Куба ", показа шампионката. По думите й кубинският водач " се интересувал доста от спорта ".

" Няма да не помни до какъв скандал се стигна по време на едно от визитите на Фидел у нас. В София той пощури Управление безопасност и охрана (Пето управление н. Измъкнал се от защитата и отишъл да играе баскетбол с Цвятко Барчовски и други състезатели ", върна лентата обратно Нешка Робева.

 Фидел Кастро

Фидел Кастро

Легендарната гимнастичка още се вълнува от приказната атмосфера, която кубинското държавно управление основало за участничките в международното състезание. " Бяха ни организирали серенада със 101 китаристи на испанския площад в центъра на Хавана. Свалиха покрива на именитото кабаре " Хавана Либре " и звездите на тропическото небе грееха като че ли единствено за нас. Бяха поканили най-големите реализатори на салса. И цялото това величие се озвучаваше от музиката на Карлос Сантана ", въодушевява се и до момента Робева.

Треньорката на " златните девойки " добавя, че на Острова на свободата прекарали 20 дни, които е невероятно да се не помнят. " Разведоха ни из парка, от който стартира кубинската гражданска война. Видяхме и кулата с котките на Хемингуей, тогава някои от животните бяха още живи ", приключва описа си Нешка Робева. Тя доверява, че за нея Фидел е бил и остава " изключителна персона " и образец за национален водач.

Мария Гигова обаче разяснява за вестника, че в никакъв случай не се е срещала онлайн с Ел Команданте. Не била чувала и той да се е възхищавал от нея.

 Мария Гигова е познавала Раул Кастро, брата на кубинския водач

Мария Гигова е познавала Раул Кастро, брата на кубинския водач

" Виждала съм единствено неговия брат Раул, който беше в организационния комитет на международните шампионати по художествена гимнастика, само че той в никакъв случай не ми е споменавал такова нещо ", безапелационна е другата доаейнка на бг грациите.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР