Фичерова е завела дело за 10 000 лв. заради пресконференция

...
Фичерова е завела дело за 10 000 лв. заради пресконференция
Коментари Харесай

Борисов - осъден за клевета от бившата шефка на кабинета на Рашков

Фичерова е завела дело за 10 000 лева поради конференция от 3 юни м.г., на която Борисов я оклеветил, без да я посочва по име, само че казвайки, че е шеф на кабинета на министъра на вътрешните работи:

“... през вчерашния ден си е подала оставката. Кога, когато към този момент всичко, което я е интересувало в Министерство на вътрешните работи и службите, го е взела, с цел да осведоми този, който я е пратил там. Нямаше друго пояснение. Аз нямам друго пояснение “.

В исковата си молба против Борисов Фичерова споделя, че погрешните изказвания целят да я дискредитират и да внушат, че не е назначена заради персонални и професионални качества, а с цел да изнесе и даде информация за Министерство на вътрешните работи и службите на “този, който я е изпратил там “.

, откакто зае поста във вътрешното министерство. Името на Фичерова нашумя незабавно, откакто се разбра, че ще оглави политическия кабинет на Рашков. Стана ясно, че тя е измежду учредителите на партията на Васил Божков “Българско лято “ и е била записана като кандидат-депутат. Впоследствие е заличена от описите по нейно предпочитание. Избухна обаче скандал.

, която по това време към момента се оглавяваше от Сотир Цацаров и където Фичерова е работила. Комисията разгласи, че Фичерова е била дисциплинарно уволнена поради спор на ползи. Съдът обаче анулира уволнението. Антикорупционната комисия стартира и имуществена инспекция против Фичерова с изказвания, че не е подала в точния момент имуществената си декларация.

Борисов дава отговор, че в изказването му Фичерова нито била посочена, нито била визирана, по тази причина не са наранени достойнството и положителното й име. Според него тя интерпретира по собствен метод изказванията му и че откакто е заемала служба в институция, следва да бъде готова да понася рецензия като не е възможно ограничение свободата на словото.

Съдебно-психологична експертиза показва, че Фичерова е възприела изказването на Борисов като “стресово събитие”, при което тя имала адаптационно разстройство - тревога, безпокойствие, възприятие за неспособност за справяне със обстановката, за обмисляне на бъдещето, в някаква степен нарушава и осъществяването на рутинни ежедневни действия.

Съдът не е склонен с Борисов, че не може да се потвърди кой е получател на изказването му. Твърдението, че е взела информация, с цел да я изнесе, е ориентирано към засягане положителното й име и описването й в светлина на човек, който не е честен и нарушава осъществяването на служебните си отговорности.

Решението на районния съд не е дефинитивно и може да се нападна пред горната инстанция.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР