Fibank (Първа инвестиционна банка) предоставя на своите клиенти, притежаващи дебитна

...
Fibank (Първа инвестиционна банка) предоставя на своите клиенти, притежаващи дебитна
Коментари Харесай

Клиентите на Fibank с карти Visa вече могат да използват Google Pay

Fibank (Първа капиталова банка) дава на своите клиенти, притежаващи дебитна или кредитна карта Visa, опцията да я цифровизират посредством услугата Гугъл Pay. Чрез този бърз и сигурен метод на заплащане те могат да правят безконтактни интервенции на ПОС терминали в търговски обекти, да вършат покупки в Android приложенията или да заплащат с карти при онлайн търговци.

Гугъл Pay е една от най-популярните системи за разплащане в света. Услугата е налична за Android и настолен компютър и може да се употребява в голям брой браузъри.

Добавянето на карта Visa към Гугъл Pay лишава единствено няколко минути. Необходимо е мобилното устройство да бъде с операционна система Android, версия Lollipop 5.0 или по- висока и да има Гугъл Play Services. За осъществяването на безконтактни заплащания в търговски обекти, устройството би трябвало да поддържа и NFC. Услугата е налична на всички места, където е изобразен признакът на Гугъл Pay или знакът за безконтактно заплащане.

Услугата Гугъл Pay на Fibank употребява технологията на Visa за токенизация. Тя заменя сензитивната информация за платежната карта, като 16-цифрения код, датата на годност и кода за сигурност, с неповторим дигитален идентификатор - " token " / " токен ", който се употребява за обработка на разплащания, без да се разкриват действителните данни на картата.

Съвместното партньорство сред Fibank и Гугъл, което употребява услугата на Visa за токенизация, е разумно продължение на обрисувалата се наклонност за цифровизация на банковите артикули и услуги и средства за разплащания. Преди месец банката в съдействие с Visa показа новаторския план за разплащания с часовник Fitbit.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР