Fibank (Първа инвестиционна банка) получи престижна награда за иновации при

...
Fibank (Първа инвестиционна банка) получи престижна награда за иновации при
Коментари Харесай

Fibank получи престижното международно отличие Celent Model Bank

Fibank (Първа капиталова банка) получи влиятелна премия за нововъведения при въвеждането на генеративен изкуствен интелект (GenAI) в годишните награди за най-хубави практики при потреблението на софтуерни решения във финансовата промишленост - Model Bank .

Проектът, за който банката получава високото интернационално самопризнание, е въвеждането на образован виртуален помощник (IVA), основан на генеративен изкуствен интелект (GenAI). Технологичен сътрудник на банката при създаването и внедряването на продукта е - пионер на европейския пазар, профилиран в създаването и даването на авангардни решения, основани на изкуствен интелект (AI) за трансформиране на финансовия бранш.

Наградата бе публично връчена на банката по време на онлайн гала, която се организира на 21 март, по едно и също време в няколко европейски града. Отличието получи господин Владимир Икономов – шеф „ Дигитално банкиране “ във Fibank.

Виртуалният помощник на Fibank към този момент е наличен за избрана фокус група от клиенти, които тестват опциите, предоставени от него. Предстои асистентът да бъде публично показан за всички клиенти на ПИБ.

--

Celent е световна компания за изследвания и консултантски услуги във финансовата промишленост. Номинираните компании за годишните награди на Celent минават през непоколебим развой на оценка от анализатори на компанията, които преглеждат спазването на 3 основни критерия: съответни и измерими бизнес изгоди, степен на нововъведения в бранша и отлични технологии при имплементиране на решенията.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР