Фейсбук За мен е цинизъм да няма тържества на Шипка. Не

...
Фейсбук
За мен е цинизъм да няма тържества на Шипка. Не
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Цинизъм е да няма тържества на Шипка, докато отварят заведенията

 Фейсбук За мен е цинизъм да няма тържества на Шипка. Не можем да не отидем на Националния си празник на връх Шипка, навън, където хората могат да пазят отдалеченост и да се сътвори организация " - по този начин вицепрезидентът Илияна Йотова разяснява в предаването  " Денят стартира " по Българска национална телевизия решението да бъдат анулирани формалните тържества за 3 март.

Решението беше взето от кмета на Габрово Таня Христова, която обаче посочи, че е получила писмо от основния държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев, съгласно който скупчването на огромно голям брой хора от разнообразни обитаеми места крие риск от разпространение на Covid-19 и по тази причина провеждането на проведени тържества е нецелесъобразно.

" На този декор се отварят заведенията ", разяснява обаче Йотова поради анулацията от 1 март на възбраната заведенията за хранене да работят.

Малко преди да стане ясно, че тържествата на Шипка ще бъдат анулирани, самият президент съобщи, че ще бъде там, тъй като " уважението към паметта на починалите за България е наш честен дълг като народ ". Миналата година Румен Радев не се съобрази с решението на здравните управляващи да няма публично честване на Шипка и отиде там. Заради това той беше остро подложен на критика от държавното управление.

Днес вицепрезидентът отправи рецензия и във връзка имунизационния план у нас.

" Тези " зелени коридори " са доказателство, че организацията в този развой не коства, че нещо не е както би трябвало. Защо се постанова това, откакто имаше имунизационен проект? Това е самопризнание за доста съществени проблеми ", безапелационна е Йотова.

По думите й другата огромна болежка и паника е методът, по който хората бяха осведомени за тези ваксини, по който вървеше самата акция.

 

" За мен не е задоволително да забележим две голи ръце - било то на министъра или шефове на лечебни заведения. Поне три наставления има от международни здравни организации, с цел да може хората да бъдат уверени. Когато човек не е осведомен и има подозрения, той се опасява. Има един противен факт - страни, които са по-малки от нас, са получили повече ваксини, сподели тя. Заяви, че ще се имунизира, само че когато му пристигна времето ", акцентира тя.

Йотова приказва и за предстоящите парламентарни избори.

" Каквото и да се случи на тези избори, доста значима фигура ще бъде здравният министър ", посочи вицепрезидентът.

" Не съм видяла през всичките тези години БСП да не ни поддържа ", съобщи вицепрезидентът във връзка неналичието на безапелационна позиция на левицата до момента дали ще поддържа Радев за втори мандат.

" Аз не съм от през вчерашния ден в политиката. Всички ние осъзнаваме, че президентската институция би могла да се трансформира в един превъзходен инструмент за пазарлъци. Ние не желаеме да се явяваме като резултат от политическо предложение. През всички тези 4 години ние сме открити към хората. В нито един момента, в това което обещавахме на хората, не сме се трансформирали. Президентската институция е това, което основава непоклатимост. За диалози, за съвещания. В началото разговорът с изпълнителната власт беше вероятен, до един миг, когато се оказа, че всичко зависи от един човек. Всеки ни споделяше - иди се разбери с Бойко. Е, това няма по какъв начин да стане. Ние отхвърляме да бъдем под нечий чадър, под нечий капак ", безапелационна беше тя.

Според Илияна Йотова има два доста значими въпроса пред страната ни - по какъв начин България ще отговори на климатичните промени и по какъв начин ще се преборим с бедността и неравенството, тъй като това са рецесиите фантоми, които следват след Коронавирус.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР