Фейсбук Възстановяване на водопроводимостта на открития отводнителен канал и ремонт на

...
Фейсбук
Възстановяване на водопроводимостта на открития отводнителен канал и ремонт на
Коментари Харесай

Ремонтират канал и улици в село Константиново

 Фейсбук Възстановяване на водопроводимостта на открития отводнителен канал и ремонт на мостови уреди на ул. " Васил Левски “ в село Константиново стартира при започване на август.

Средствата за първия стадий на плана са обезпечени от Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерския съвет, откъдето бяха отпуснати 150 000 лева,  и от общинския бюджет - 69 904 лева Припомняме, че незабавно след наводнението през 2016 година Община Варна кандидатства пред комисията за обезпечаване на 2,5 млн. лева за цялостно възобновяване на инфраструктурата в селото. Това искане бе подновявано през 2017 и 2018 година Междувременно с общински сили и средства бе осъществена частична рехабилитация на улици в селото - ул. " Раковски “, " Пирин “, " Христо Ботев “ и " Велико Търново “. Всяка година е възлагано и почистването на дерето.  

Тази година Община Варна е планувала 2,5 млн. лева за възобновяване на уличната инфраструктура в Константиново, обезпечени посредством заем от финансова институция, като ремонтните действия ще започват през есента. Готови са и два нови плана - за създаване на местна пречиствателна станция за отпадъчни води и за създаване на канализационна мрежа на територията на селото. В момента се организират съгласувателни процедури на капиталовото предложение с разнообразни ведомства, оповестиха от дирекция " Инженерна инфраструктура и благоустрояване “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР