Фейсбук Варненският окръжен съд постанови мярка Домашен арест за 41-годишният Явор

...
Фейсбук
Варненският окръжен съд постанови мярка Домашен арест за 41-годишният Явор
Коментари Харесай

Домашен арест за 41-годишния Явор Драгнев, инспекторът от затвора, хванат с подкуп

Фейсбук Варненският областен съд постанови мярка " Домашен арест " за 41-годишният Явор Драгнев, заловен с рушвет при акция във Варненския затвор, научи Varna24.bg

В момента се гледа мярката за неотклонение на другия арестуван за съучастничество.

По-рано стана ясно, че има и трети притеглен като съучастник. Това е Филип Филев, на 40 години, който също бе обвинен в съучастничество. Той излежава 9-годишна присъда в пандиза за въоръжен обир, осъществен през 2012 г. 

Съпругата на пандизчията, Мюге Филева, също е привлечена като съпричастна към случая, стана ясно през днешния ден. 

Припомняме, че след акцията по противопоставяне на корупцията във варненския затвор, извършена на 27 август 2018 година, Окръжната прокуратура във Варна притегли като обвинен и трето лице, което сега изтърпява наказване отнемане от независимост в пандиза. 

Лишеният от независимост работил като помощник на инспектора от варненския затвор, който съзнателно улеснявал в настояването на рушвет от други изтърпяващи наказванията си лица.

Парите били желани от инспектора, с цел да изготви мнение, въз основа на което лишен от независимост да бъде изместен в затворническо общежитие, а други да бъдат изведени на работа.  

До момента инспекторът и другият помощник бяха арестувани за период до 72 часа за довеждането им пред съда през днешния ден, 30 август 2018 година

Материалите по досъдебното произвеждане са импортирани във Варненския областен съд със съответните претенции за установяване на ограничения за процесуална насила.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР