Фейсбук С решение на Апелативния съд във Варна присъдата на подсъдимата

...
Фейсбук
С решение на Апелативния съд във Варна присъдата на подсъдимата
Коментари Харесай

Анита тържествува! Намалиха присъдата й с година и кръвнината за убития Ники с 50 бона

Фейсбук С решение на Апелативния съд във Варна присъдата на подсъдимата за причиняване по несъобразителност гибелта на брачна половинка си и за рушвет Анита Ж., приета за отговорна от Варненския областен съд, е била променена.

В наказателно-осъдителната част присъдата на първата правосъдна инстанция е била понижена на 3 години отнемане от независимост за закононарушението по член 122, алинея 1 от Наказателен кодекс. За оферти рушвет на полицейски чиновник – закононарушение по чл.304а от Наказателен кодекс, Апелативният съд е понижил също наказването й на 2 години отнемане от независимост и санкция в размер на 4000 лв..

След групиране на двете санкции състав на Апелативния съд е наложил най-тежкото от двете, а точно 3 години отнемане от независимост при първичен общ затворнически режим, като е присъединена и санкцията в размер на 4000 лв..

В гражданско-осъдителната част на присъдата на Варненския областен съд също има промени. Апелативният съд е понижил размера на присъденото обезщетение на майката на умрелия брачен партньор на Анита от 150 000 лв. на 100 000 лв. с дължимите лихви от датата на породеното увреждане – 14 август 2016 година, до окончателното му погашение. Искът над 100 000 лв. е бил отритнат.

Мярката за неотклонение " Домашен арест “, избрана от Апелативния съд, остава.

Подсъдимата Анита Ж. е наказана да заплати в интерес на страната направените разходи по делото в Апелативния съд в размер на 2435 лв..

Решението може да се апелира или стачкува пред Върховния касационен съд в 15-дневен период.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР