Фейсбук Радители от Варна организират протест срещу ратифицирането на Истанбулската конвенция,

...
Фейсбук
Радители от Варна организират протест срещу ратифицирането на Истанбулската конвенция,
Коментари Харесай

Родители от Варна излизат на протест срещу Истанбулската конвенция

Фейсбук Радители от Варна провеждат митинг против утвърждението на Истанбулската спогодба, научи Varna24.bg
Той е плануван за 24 февруари, събота, от 12 часа пред Катедралния храм във Варна. Ето апелът на уредниците:
"Варненци, да излезем на митинг против утвърждението на Истанбулската спогодба и лъжите на ръководещите, свързани с нея.

Тази спогодба не взема решение същинските проблеми на насилието, а съставлява мощен уред за влияние над нашето законодателство и нашите институции и за налагане на непознати, не-християнски и нечовешки полезности над най-уязвимите- над децата ни.
Тя има мощен уред за надзор на родителите и над просветителната ни система, осъществяван от страна на хора с неразбираеми цели, генезис и здравословно положение, само че с имунитет, сходен на депутати.
Реално един нарушител умерено може да се избави от наказване ставайки джендър-активист.
НПО-та ще получават държавни помощи, с които ще управляват учебните заведения, правосъдната система, родителите и Парламента.
Покрай нея, нашите ръководещи ни внушават следните неистини:
1. Няма потребност да се трансформира националното законодателство. Лъжа!.
2. Можем да подпишем Конвенцията с запаси. Лъжа!
3. Джендър е просто друго име за пол. Лъжа!
4. Конвенцията ще защищити дамите от принуждение. Лъжа!

Инициативният комитет показва своята позиция за какво упорства да не се ратифицира Истанбулската спогодба:

Ние не поддържаме насилието против дамите, а сме срещу методите, по които се предлага това да се реализира. На процедура НПО-та ще управляват страната и освен това с държавни пари.

Конвенцията изисква да се изработят тактики, които да влязат в образователния материал, а в същото време в нея има неизясненост, комплициране и напряко каша в главните понятия.
Тя не третира биологичния пол въобще! Понятието за "пол " е обяснено като обществена структура и избор на индивида, а "социален пол " е обещано като нещо друго от "пол " и е неразбираемо за какво е негова опция.

Ние, като родители, желаеме да знаем за какво не е обяснено какво е "сексуална ориентировка " и какво е "идентичност, учредена на пола " и по какво се разграничават тези две понятия. Какво е "стереотипна роля на пола " и какво е "нестереотипна ", и по какъв начин ще разберем, в случай че първо не сме разбрали какво е "пол ".

Според еднокринолог от детска клиника в Бостън е обикновено да се ползва хормонална терапия върху малолетни с цел да спре техния пубертет и да им даде време да решат дали са мъже или дами или са НЯКЪДЕ В СПЕКТЪРА МЕЖДУ ДВЕТЕ!

Понятието "социален пол " дали също е в спектъра сред двете и по какъв начин ще се изяснява това на деца в начална учебна възраст?

Искаме да знаем кой е виновен за изясняването на тези понятия и по какъв начин ще го управлява страната.

И по какъв начин тъкмо тези комплицирани концепции ще влязат в правосъдната и в просветителната система? Ние сме срещу!

Конвенцията не може да се подпише с запаси, както ни твърди държавното управление.

Това е ясно написано в чл.78: " Не се позволяват запаси във връзка с никоя от наредбите на актуалната Конвенция ", като са разказани няколко маловажни изключения. А това, че държавни представители настояват противоположното също е съображение за митинг.

Не са смешка големите имунитети, които се дават на деятелите на конвенцията и техните сътрудници.
Това ще бъдат елементарни жители, деятели и сътрудници на органите на Конвенцията, които никой не познава. Те ще имат имунитети, както на "представителите на задгранични държавни управления на краткотрайна публична задача ", а няма да имат никакви отговорности. Те ще имат имунитет за "всякакви дейности, включително персонален арест или задържане под стража ", ще имат "пълна независимост на словото и цялостна самостоятелност ", която категорично е указано, че ще продължи и след осъществяване на задачата им.

Те ще могат да правят дейности, които няма да се одобряват за дискриминация, съгласно чл.4.

Имунитетът им може да бъде свален само от Генералния секретар на Съвета на Европа, съгласно чл.66.

Това основава предпоставки една дребна група хора, отвън държавното ръководство, представители на цивилен организации и Неправителствени организации да получат голяма власт над държавните органи. 

Те могат да се възползват от постановките на Конвенцията за персонални цели, за разпра, за лов на вещици, както и с тези неразбираеми понятия да се преследват неуместните на властта!
Не е изключено нарушители да станат джендър-активисти за да се спасят от правораздаване. 

На процедура НПО-та ще управляват страната и освен това с държавни пари.

За нас това е замяна на демокрацията и игра с дявола.

Тя, вместо да отстрани насилието, може да докара до по-голямо принуждение.

Ние сме срещу този документ с неразбираеми концепции, да служи за основа за разработване на тактики, които ще влязат в просветителната система и ще обиден най-скъпото ни - децата!

Това, което държавните специалисти показват като дребно несъвършенство и неточност в превода, съчетано с мощната система за надзор над страната, разказана в конвенцията, може да докара до неподозирани отрицателни резултати.

От друга страна, ние считаме, че България потребност от специфична Конвенция няма, тъй като националното ни законодателство жигосва насилието във всичките му форми и е доста по всеобхватно от Истанбулската спогодба.

"У нас насилието е неразрешено и наказвано от няколко закона- Наказателния кодекс, Закона за отбрана от домашно принуждение, Закон за протекция на детето, обособени правила в фамилния кодекс. Това е изцяло задоволително. Делата свързани с принуждение се преглеждат по реда на бързите производства планувани в Граждански процесуален кодекс. Законите ни плануват и ние имаме Национална тактика, Национална стратегия и народен съвет за протекция на детето. ", откъс от адв.Георги Богданов. Имаме Закон за отбрана от дискриминация.

Какво ще се случи при двустранно принуждение, в случай че едната страна е принудител по частните случаи на Истанбулската спогодба, да вземем за пример мъжът нанесе словесна засегнатост на дамата, а другата - по български закон, да вземем за пример Закона за домашното принуждение дамата е взела нещо тежко и е провокирала телесна щета на мъжа си?

Международния закон се опълчва на българския закон в интерес на първия и се основава неравенство. А в случай че при съответната двойка жена и мъж биологичния пол се разграничава от обществения?
Нашата страна има доста по-сериозни проблеми от това, да влиза в подобен спектакъл с незнаен край.

В България равноправието сред половете е законово уредено и е явно - ние имаме жена отпред на Парламента, вице-президентът е жена, Омбудсманът е жена, имаме дами - министри в основни министерства. Кметът на София е жена. Председателят на втората политическа мощ е жена. 

Имаме потребност да съблюдаваме повече личните си закони, което е главната роля на Правителството - да наложи спазването на българското законодателство, а не да ни занимава със съмнителни дела.

Нещо повече. Ние считаме, че неяснотата в понятията на Конвенцията не е по причина на неточност в превода, а е преднамерена.

Смятаме, че главната цел на Конвенцията не е предотвратяване на дамите от принуждение а въвеждане на нова идеология - трансджендър или джендър-идеологията, съгласно която човек може да си трансформира пола съгласно персоналните си желания. 

Тази идеология генерира големи финансови запаси и служи за надзор над родителите.

Смятаме, че да се дава на децата правото да вземат решение какъв пол да бъдат, да се подтикват към вземането на такова решение, е лишено от здрав разсъдък. Да се третират децата със мощни хормони единствено по себе си е принуждение върху тях.

Същевременно нашето законодателство дава способи за отбрана на техните права, както и на всички пострадали от принуждение. 

Ако има проблеми, те би трябвало да се решат по законодателен ред, а не чрез дегизировка, да се крият проблемите зад концепцията за "защита на дамите от принуждение ". Това е илюзия.

Смятаме, че с джендър - идеологията се отваря поле за нова промишленост, от която са наранени най-малките.

Призоваваме всеки, който не е склонен да се случва това и в България, да посети митинга на 24.02.2018 година, събота, от 12 часа пред Катедрален храм "Свето Успение Богородично ", гр.Варна ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР