Фейсбук Престоят на Ванко в Германия ще се удължи с месец

...
Фейсбук
Престоят на Ванко в Германия ще се удължи с месец
Коментари Харесай

Престоят на Ванко в Германия ще се удължи заради критично ниското тегло на детето

 Фейсбук Престоят на Ванко в Германия ще се удължи с месец поради сериозно ниското тегло на детето, научи Varna24.bg .

Ето какво показа Наталия Димитрова, уредник на поредицата от благотворителни начинания в помощ на 14-годишният Иван Тодоров:  

" Скъпи другари, добродетели на Ванко, хора с огромни сърца! Изминаха 4 дни от както нашето момче е настанено в Шьон Клиник, Фогтаройт - Германия...

От понеделник до през вчерашния ден на Иван са направени редица проучвания, посредством непрекъснато наблюдаване със специфични апаратури следящи цялостното му положение. Това, което споделят медиците от клиниката е, че все още Иван не е в положение да се стартират всички тези лечения, които са по първична оферта защото организма е прекомерно слаб...

За задачата на Ванко ще му бъде сложена гастростома, която ще улесни по нататъшните процедури. Тя ще бъде заплатена отвън офертата - благодарение на всички Вас. Чрез нея ще бъде захранван с цел да може да вдигне телесна маса, тъй като все още Ванко тежи по-малко от 30кг. С това престоят на Ванко се удължава с още към един месец.

Процедурите, които му се ползват през тези дни са физиотерапия; логопедия - гълтателен инстикт и звукоизвличане; ерготерапия ".

Припомняме, че детето оцеля по знамение след злокобна злополука край Долище през лятото, в която починаха неговите майка и баба. Близо 6 месеца Ванко бе под грижите на лекарите от МБАЛ " Св. Анна " във Варна. Благодарение на поредност от благотворителни начинания бяха събрани над 85 000 евро, нужни за връщането на детето към живота, като очакванията в този момент са ориентирани към лекарите от  немската клиника.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР