Фейсбук Началникът на Военномедицинска академия (ВМА) генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски,

...
Фейсбук
Началникът на Военномедицинска академия (ВМА) генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски,
Коментари Харесай

Генерал Мутафчийски: Направиха ефективни ваксини в невиждано кратки срокове

 Фейсбук Началникът на Военномедицинска академия (ВМА) генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS и основен доктор на Въоръжените сили на Република България се срещна с военнослужещите от 61-ва Стрямска механизирана бригада.

Той отговори на всички въпроси, свързани с идната имунизация против SARS-CoV-2, която стартира точно в карловската бригада идната седмица.

" Ваксините са мощен, безвреден и потвърдено ефикасен инструмент за надзор на инфекциозните заболявания и инфекции ", акцентира генерал-майор Мутафчийски.

Той посочи историята на имунизациите досега и добави, че през днешния ден имаме над 20 ваксини, които ни защищават от животозастрашаващи инфекции и способстват за избавяне на човешки животи и удължение на продължителността на живота.

По думите му, качествената ваксина основава упования имунен отговор, обезпечава дълготрайна имунна отбрана (доказана епидемиологична ефективност), безвредна е, постоянна и налична.

" Поради бързото разпространяване на новия ковид, тежестта и високата смъртност от COVID-19, както и от неналичието на ефикасна терапия и неспособност за осъществяване на ограничаващи ограничения за нескончаем интервал, вярата беше в бързото създаване на безвредни и ефикасни ваксини ", акцентира още началникът на ВМА.

Според него, науката и фармацията са създали същински пробив в основаването на ефикасни ваксини и обезпечаване на всеобщото им произвеждане в невиждано къси периоди.

По време на срещата бяха наранени преимущества и дефекти на някои видове модерни ваксини. Особено внимание бе обърнато на успеваемостта и сигурността на имунизациите против коронавирусната зараза.

" Ваксините имат успеваемост над 90-95 %, което надвишава първичните упования, а основаният имунитет е задоволително нескончаем. Страничните реакция са доста редки и не надвишават тези при други ваксини ", съобщи проф. Мутафчийски и добави, че имунизациите потвърждават своята сигурност при ваксинирани към този момент милиони хора.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР