Фейсбук Жители на варненския квартал Аспарухово излизат на протест с искане

...
Фейсбук
Жители на варненския квартал Аспарухово излизат на протест с искане
Коментари Харесай

Живеещите в Аспарухово с протест за спешен цялостен ремонт на Аспарухов мост

 Фейсбук Жители на варненския квартал " Аспарухово " излизат на митинг с искане за разпределяне на средства за незабавен ремонт на Аспаруховия мост, научи Varna24.bg от изявления в обществената мрежа. Протестът е плануван за 11 септември (петък) от 18:30 ч. пред знамената в края на оборудването. Ето и мненията, оповестени в страницата на митинга:

" Министърът на районното развиване и благоустройството и кметът на община Варна дадоха старт на ремонтните действия по Аспаруховия мост на 15.04.2016 година Тогава бяха отпуснати първите 5 милиона лв. за първият стадий от ремонта на моста. Увериха ни, че останалите 30 милиона са обезпечени и в най-кратки периоди ще ремонтират целия мост. Тези най- къси периоди продължиха до 2020 г а още не е ремонтиран същинския мост. Ежегодно ни подлагат на безчовечен тапи. Имайки поради темповете на ремонта, това може да продължи още десетина години. Много хора избраха да пропътуват 40-50 километра, с цел да стигнат по-бързо до централната част на града за работа, за учебно заведение и по други мотиви. Много от нас се отказваха да излизат в случай че не е незабавно, въпреки и да е било значимо. Пропускахме доста изгоди за по-добър живот. Много коли аварираха, доста от тях отидоха на ремонт без време и доста хора припадаха в рейсовете от жегата. Изпращаш си детето на учебно заведение а го прибираш от незабавния център, тъй като припаднало в жегата, в претъпкания рейс...Много възпитаници тръгваха най-малко един час по-рано, с цел да извървят моста пешком, с цел да отидат в точния момент на учебно заведение. Имаше доста закъснели за работа и доста уволнени, поради систематични закъснения. Не мога да опиша всичките страдания, които преживяхме, само че същите ни чакат и при идващият непълен ремонт. Искам да запитвам: До по кое време смятате да ни подлагате на подобен тормоз всички, които живеем в южната част на града, всички варненци, гостите на града и чужденците, които идват? ", написа Мария Георгиева.

" Аспарухово излиза на митинг!

На аспаруховци търпението им се изчерпа и е изцяло разумно да се стигне до митинги.

Пет години, признака на град Варна, чака своя ремонт, който се протака във времето и замазване на очите с частични такива!

Два пъти годишно за по два три месеца хората от тази страна на моста висят в запушване. Хората пътуващи от останалата част на града също! Гости на града също!

Междувременно построихме градска автомагистрала за 140 милиона лв., построява се рибарско пристанище за 13 милиона, удълбочаване на езерото за 350 милиона и няма 20- 30 милиона за повсеместен ремонт на единствената пътна връзка с южната част на града, която е част от от автомагистрала Черно море и Европейски път E87. На фона на всички огромни планове, средствата които съдебна техническа експертиза длъжни да отпуснете, са джобните ви пари и е меко казано безконтролно и безсрамно, да ни поставяте в обстановка. която във всеки един миг може да се трансформира в голяма покруса! ", декларира в  Албена Маринова.

Както медията ни заяви, през днешния ден от 13 ч. до 16 ч. ще бъде лимитирано придвижването в посока Варна в дребен сектор от Аспаруховия мост за ремонт на остаряла дефектирала фуга. По време на ремонтните работи придвижването ще се прави в двете посоки в платното за Бургас. Необходимо е водачите да карат деликатно и да съблюдават пътната сигнализация.

Дефектиралата фуга е на оборудване 9 от общо 11 на Аспаруховия мост. На тази част от оборудването не е осъществяван ремонт от построяването му преди повече от 40 години. Агенция " Пътна инфраструктура “ прави това конкретизиране във връзка изказвания в обществените медии, че още веднъж ще се ремонтира оборудването, обновявано в интервала 2016-2020 година

Аспаруховият мост е в употреба от 1976 година и се състои общо от 11 уреди. Основна връзка е на ж. к. " Аспарухово “ с останалите квартали от община Варна. През 2016 година стартира поетапното възобновяване на моста и до момента са ремонтирани уреди 1, 2, 3, 4, 5 и 6. През юни т. година приключиха строителните работи на оборудване 6, се добавя в известие от АПИ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР