Фейсбук Градът го правят хората. Боли ме за апатията във Варна,

...
Фейсбук
Градът го правят хората. Боли ме за апатията във Варна,
Коментари Харесай

Захари Карабашлиев: Боли ме за апатията във Варна! През последните години градът тръгна нагоре

 Фейсбук Градът го вършат хората. Боли ме за апатията във Варна, разяснява в обществените мрежи писателят Захари Карабашлиев. " След толкоз дълго време кметска и общинска мърлявщина и всевъзможни мафиотски схеми едвам последните няколко години Варна отлепи и потегли нагоре и стартира да замязва на мястото, в което още веднъж ми се върви, живее и работи ", споделя варненецът.

В пост на Facebook страницата си той споделя персоналните усещания на своята майка от изборния 27 октомври: " Варна. Местни избори. Майка ми беше в изборна секция, регион Приморски. Ето част от думите й по телефона: " Дойдоха да гласоподават 1/3 от записаните. И хората идваха с отвращение. Нямаше младежи. Имаше много празни, недействителни бюлетини. Защо, крещя си ще биеш път да дойдеш да гласуваш без да избереш нищо, да пуснеш празна бюлетина? И тези бюлетини, на тази скъпа хартия, жалост да ти става, че след това ги хвърляме. Никакви младежи, а хем знаеш в региона какъв брой живеят. Иначе всичко се прави както би трябвало, по 10 пъти броим всичко. На локално равнище да се вършат фалшификации, мошеничества – това е парадокс! Няма такива неща. Но младежи никакви нямаше. “

" Варна е град върху свлачищна зона. Податлив е. Руши се. И с демокрацията е по този начин. Излезте и гласувайте тази неделя. Важно е ", прикани Захари Карабашлиев.

Гражданска позиция във връзка локалните избори в общественото пространство съобщи и някогашният кмет на Варна Христо Кирчев. " Социолозите внушиха, че изборите ще бъдат извоювани с 60% още на първи тур, тъй като в града се наляха доста пари и се свърши доста работа ", разяснява той в ефира на Дарик радио. Според него жителите на Варна към този момент са обръгнали на сляпото опълчване и търсят позитивното.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР