Фейсбук Фондация Радост за Нашите Деца“ отбелязва 15 години от създаването

...
Фейсбук
Фондация Радост за Нашите Деца“ отбелязва 15 години от създаването
Коментари Харесай

Пекарна дава работа и радост за младежи със специфични потребности във Варна

 Фейсбук Фондация " Радост за Нашите Деца “ отбелязва 15 години от основаването си с поредност от прояви във Варна, оповестиха от организацията за  Varna24.bg .

След концерта на 8 юни в Морската градина на Варна, на 18 юни в 10 часа ще бъде публично открита " Пекарна Радост “, която се намира на ул. “Радост “ 7А, до супермаркет СВА в кв. " Трошево ".

Новото обществено дружество обезпечава работа на младежи с разнообразни дефицити. Пекарна " Радост " се споделя мястото, където младежите работят, а инцидентно или не – то се намира на улица " Радост " в кв. Трошево. Зад концепцията стои екипът на фондация " Радост за нашите деца " с ръководител Нарине Банкова.

Пекарната е основана по план по Оперативна програма " Човешки запаси ".  В нея работят 12 младежи от 19 до 29 години. Учат се да пекат самун, закуски и сладки. За труда си получават 560 лева заплата. Младежите получават и умения да отиват до работа и да се прибират в къщи сами, което също е част от това да бъдат социализирани в обществото.

" Радост за Нашите Деца “ е неправителствена организация в социална изгода, основана през 2004г., във Варна. Председател на Управителния съвет на фондацията е Нарине Банкова. 

" Оказваме поддръжка на деца със специфични просветителни потребности и техните фамилии. От 2008 година Фондация " Радост за нашите деца " работи с доброволци от Младежка доброволческа работа гр. Варна. Фондацията има подписан контракт с Технически Университет - гр. Варна, Катедра " Социални и правни науки " за осъществяване на практикум на студенти II и III курс и преддипломен стаж. От основаването си " Радост за нашите деца " е подкрепила с дълготрайни планове над 2 000 деца. ", споделиха от организацията. 

През годините организацията реализира планове и благотворителни начинания в интерес на деца с проблеми. Ето и по-важните от тях:

" Водна терапия за деца с увреждания "   през 2008г.и 2009 година, план " АКВАТИК " част от план " Споделена отговорност за интензивно поданство " по стратегия Младежта в деяние - Партньори на Официален вестник Дирекция " Младежки действия и спорт " през 2011г., план Младежка доброволческа работа - 2013 година, 2014г. и 2015г. 

Център за Социална Рехабилитация и Интеграция на деца със СОП " Радост “ отваря порти през 2006г. Община Варна - Дирекция " Социални действия " делегира на Фондация " Радост за нашите деца " обществената услуга, през 2008г. Работата на всички експерти от центъра е дълготрайна, предопределена за 60 деца със специфични потребности. Целева група: деца на възраст от 3 до 18 години с разнообразни усложнения като: Поведенчески разстройства - хиперактивност, недостиг на внимание, опозиционно поведение; Аутистичен спектър; Сензорни и двигателни нарушения; Умствена изостаналост; Детска церебрална парализа; Синдром на Даун; Разстройства в езиковоговорното развитие; Множествени увреждания и други. В ЦСРИ " Радост " работи мултидисциплинарен екип: психолози, специфични педагози, логопеди, ерготерапевт, музикотерапевт, трудотерапевт, треньор по плуване, хипотерапевт, обществени служащи. 

" Пекарна Радост " Социалното дружество на Фондацията е по Оперативна стратегия " Развитие на човешките запаси “. Проектът започва през май 2018г., и е за основаване на претовареност в действителна индустриална среда за 12 младежи до 29 години с разнообразни дефицити. Младите хора получават професионална, психическа, наставническа поддръжка. Те приключиха образованието си в част от специалност " Хлебар " и " Сладкар ". Официалното разкриване на " Пекарна Радост " е на 18.06.2019г., ул. " Радост " 7 А, Варна. 

" Благодарни сме на нашите сътрудници и другари! Всички участници одобряват драговолно идеята да бъдат показани работещите обществените предприятия в град Варна и вземат участие в събитието безплатно.

Доброволците от PTPI " Делфините “, Община Варна, която дава сцена Раковина посредством дирекция " Култура и духовно развиване “ и на водещият Христо Колев. 

Фондация " Оренда “ и Социалното дружество " Неща с душа “ са измежду нашите сътрудници. Всички игри и материали - " Неща с Душа “ които ще бъдат показани на нашия празник са основани от хора с увреждания съгласно новаторските просветителни трендове, методите на Монтесори, Уолдорф, които слагат детето в центъра на всеки обучителен развой. 

Фондация " Св.Николай Чудотворец “ и Социалното дружество " Чудната градина “ е сполучливо създадена концепция за оранжерии, в която да работят младежи и хора от разнообразни институции. Над 20 младежи отглеждат цветя и зеленчуци без изкуствени торове. Потърсете носи знака " Чудната градина “ на всяка саксийка. 

Фондация " Св.Анна “ - Помагат на изоставени деца, самотни майки, младежи напуснали институции, с цел да продължат да учат, да придобият подготовка, която ги приготвя за независим живот. Фондацията ще показа плана си, в който вземат участие девойки, които създават облекла, работно облекло, играчки. 

Фондация Карин Дом е организация, учредена през 1994г., от Иван Станчов. 23 години след основаването си Карин дом е с водеща роля в даването на професионални услуги за деца със специфични потребности и техните фамилии, от квалифицирани експерти. 

Фондация " Радост за нашите деца “ ще показа Социалното дружество " Пекарна Радост “, в което работят 12 младежи до 29 години с разнообразни дефицити. Това е тяхното първо работно място, с трудов контракт, където получават трудови привички, като усвояват процеса на производството на самун, закуски, десерти. Надяваме се да ви харесат нашите рогчета, курабийки и доста още. 

Театрална Формация " Феникс “ - е единствената групировка в България, която интегрира младежи в неравностойно състояние на възраст 19-35 години със и без физически увреждания посредством театралното изкуство. Формацията има доста оценки и награди от фестивали и състезания в страната. Необходимите средства за турнета си, актьорите набират, като провеждат благотворителни базари за сувенири - направени от самите тях. Фениксите ще вземат участие с фрагмент от българският мюзикъл по музика Петър Ступел на и текст на Валери Петров – " Бяла Приказка “. 

Студио ДА е и в основата на голям брой одобрени музикални събития като: Международния поп фестивал " Откритие “, състезанието за рок ария " Рок-хит “, интернационалният детски конкурс " Мини Откритие “, интернационален детски песенен фестивал " Златни искри “. Децата на Студио ДА, на възраст от 4 до 12 години, ще изпълнят на български детски песни, както и с осъществяването на млади варненски певци 

МузАрт е модерно музикално студио, което предлага на деца и младежи, и деца със специфични потребности атрактивни и занимателни занимания в региона на поп музиката и джаз пеенето. Тук намират внимание и място за. МузАрт взе участие в на нашия празник с осъществявания на млади варненски певци 

Клуб за творчество " Щурче “ е пространство за творчество и самоинициатива, основано през 2005г., с цел да приюти възобновеният Детски Куклен Театър " Щурче “ на братя Райкови. През годините съм клуба съществуват разнообразни школи по танци, айкидо, пиано, кино-фото клуб, изобразяване, и несъмнено доста спектакъл. Клуб " Щурче “ се показа на празничната ни сцена деца – участници от театралната си школа. 

ЦПЛР ОДК Варна е най-голямата платформа за свободно време за младите варненци на възраст от 5 до 19 години. От 1993г., Общински Детски Център към този момент 25 години работи интензивно и дава опция на над 2 500 деца всяка година да вземат участие в 30 безвъзмездни школи по просвета, изкуство и спорт. Многобройни са участията и премиите от концерти, изложения, състезания и надпревари за възпитаниците на ОДК Варна. Публиката ни ще се наслаждения на осъществявания на децата от Народен хор и Танцов отбор " Българче " към ОДК с ръководители Ваня Друмева, Ирена Станева и Жасмина Василева и на Вокален отбор " Звездни струни " към ОДК, с началник Георги Кючуков. 

ЦСРИ " Радост “ с изключение на като хазаин ще взе участие в празничната стратегия, с осъществявания на обичани български стихотворения от на деца – ученици на центъра. 

Паралелно с музикално-сценичната стратегия и представянето на предприятията с идея ще има радостни състезания – рисунки на асфалт, балонено празненство, фейс арт – рисувани лица, разнообразни закачки и награди.

Varna24.bg е медиен сътрудник на събитието.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР