Фейсбук Досъдебно производство за установяване на причините и обстоятелствата, при които

...
Фейсбук
Досъдебно производство за установяване на причините и обстоятелствата, при които
Коментари Харесай

Прокуратурата във Варна: Смъртта на журналиста Георги Александров е нещастен случай или самоубийство!

 Фейсбук Досъдебно произвеждане за определяне на аргументите и събитията, при които е настъпила гибелта на варненския публицист Георги Александров, управлява Районната прокуратура във Варна, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

Разследването се прави от проверяващ служител на реда от ОД на Министерство на вътрешните работи във Варна. Това разгласи през днешния ден на брифинг пред Съдебната палата във Варна административният началник на Апелативната прокуратура във Варна Владимир Чавдаров. Присъстваха и основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Ивайло Иванов, шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи старши комисар Даниел Пашов и заместникът му комисар Андрей Ангелов.

Както Varna24.bg заяви, на 22 май към 17,30 часа е намерено тялото на журналиста в плавателния канал под Аспаруховия мост, на към 60 м източно в посока морето. Тялото е разпознато от околните на 39-годишния Георги Александров.  

Причината за гибелта е удавяне, сочат резултатите от осъществената аутопсия. Установени са височинни контузии по вътрешните органи от рухване от високо.

Не са открити никакви медицински находки и контузии, които да са породени от принуждение върху Александров, обявиха изрично и апелативният прокурор, и основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

Досъдебното произвеждане работи по две съществени хипотези – трагичен случай и самоубийство. Извършен е оглед на местопроизшествието.  Назначена е и съдебнохимична експертиза по досъдебното произвеждане. В кръвта на умрелия съгласно резултатите от експертизата има съществуване на 1,26 промила алкохол в кръвта и 2,04 промила в урината, заяви апелативният прокурор.  Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов добави, че това са резултати след съвсем две денонощия.

Журналистът е бил разгласен за търсене от родителите си, откакто не се е прибрал в дома си близо 48 часа.

Разпоредено е на ОД на Министерство на вътрешните работи да откри придвижването на Александров по минути и часове, както и хората, с които се е срещал преди гибелта си.

Действията по следствието не престават.

Днес близки, сътрудници и другари се сбогуваха с Жоро.

Varna24.bg изрича своите откровени съболезнования на околните на Георги Алекснадров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР