Фейсбук заяви, че ще премахне страници и събития, призоваващи за

...
Фейсбук заяви, че ще премахне страници и събития, призоваващи за
Коментари Харесай

Фейсбук премахва призивите за протести срещу блокадите

Фейсбук съобщи, че ще отстрани страници и събития, призоваващи за организирането на митинги, които нарушават държавните закони за обществено разграничаване в Съединени американски щати по време на пандемията.

Компанията съобщи, че към този момент е премахнала постове и апели за събития против блокадите в Калифорния, Ню Джърси и Небраска след съвещания с държавните управления на щатите.

Протести против блокадите се организираха в редица щати в Съединени американски щати в неделя, а стотици протестиращите нарушиха ограниченията за обществено разграничаване в контраст на рестриктивните мерки, предопределени да спрат разпространяването на ковид и да спасят животи.

Подобни събития, които „ опровергават насоките на държавното управление за обществено разграничаване, не са позволени във Facebook “, съобщи представител на компанията в понеделник.

Пред телевизия ABC, създателят на обществената мрежа Марк Зукърбърг беше запитан дали организацията на митингите против блокадите в платформата съставлява „ нездравословна дезинформация “.

“Ние го класифицираме като нездравословна дезинформация и го смъкваме ”, сподели Зукърбърг и добави, че дебатите за политиката няма да бъдат задушени.

Премахването на събитията провокира противоположна реакция от страна на консерваторите, измежду които Доналд Тръмп – младши, който упрекна Facebook в нарушение на свободата на словото. Американският президент изрази поддръжка за митингите, като допусна, че „ някои губернатори са отишли прекомерно надалеч “ при слагането на ограничавания върху живота. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР