Фейсбук заплаши днес да блокира публикуването на новини от потребители

...
Фейсбук заплаши днес да блокира публикуването на новини от потребители
Коментари Харесай

Фейсбук плаши да забрани споделяне на медийно съдържание в Австралия

Фейсбук заплаши през днешния ден да блокира публикуването на вести от консуматори и медийни организации в Австралия в ескалираща реакция на държавните проекти цифровите колоси да бъдат принудени да заплащат за наличие, съобщи Агенция Франс Прес.

Австралийците може да бъдат възпрепятствани да разгласяват локални и интернационалните публикации във Facebook и Инстаграм, предизвести компанията, която твърди, че решението „ не е наш първи избор “, само че е „ единственият метод да се защитим от последици, които опонират на логиката “.

Представители на държавното управление бързо отвърнаха на заканата.

Министърът на финансите Джош Фрайденберг отхвърли заканите на медийния колос.

А Род Симс, началник на Комисията за конкуренцията и потребителите, който приготви проектозакона, назова предизвестието на Facebook „ непресметнато “.

В една от най-агресивните държавни стъпки за ограничение въздействието на американските цифрови колоси Канбера е подготвила законодателство, с което да принуди Facebook и Google да заплащат на борещите се оцеляване новинарски организации. В противоположен случай фирмите са застрашени от санкции в размер на милиони долари.

Мерките също по този начин плануват налагане на бистрота над строго защитаваните логаритми, които софтуерните компании употребяват за нареждане на наличието.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР