Фейсбук за пръв път обяви принципи за поверителност, с които

...
Фейсбук за пръв път обяви принципи за поверителност, с които
Коментари Харесай

"Фейсбук" обяви принципите си за поверителност заради новите правила за личните данни

Фейсбук " за пръв път разгласи правила за дискретност, с които потребителите могат да управляват достъпа до информацията си, и ограничения, с цел да им изясни какви благоприятни условия за това предлага обществената мрежа.

" Признаваме, че хората употребяват " Facebook ", с цел да се свързват, само че не всеки желае да споделя всичко с другите - в това число с нас. Важно е да имате избор за това по какъв начин да се употребяват данните ви, " написа Ерин Егън, най-високопоставеният чиновник на компанията, в обява, появила се на уеб страницата рано тази заран.

Със известието обществената мрежа с над 2 милиарда консуматори се подтотвя за резултата от новите правила на Европейския съюз за отбрана на персоналните данни. Те влизат в действие на 25 май и се чака, че жителите ще имат по-добра видимост върху това кой и по какъв начин употребява персоналната им информация.

Очаква се това да е най-голямата смяна в разпоредбите за отбрана на персоналните данни от основаването на интернет насам. Вероятно най-важната смяна е фактът, че новото законодателство ще се ползва и върху компании, които са основани отвън Европейски Съюз, само че обработват персоналните данни на европейски жители. (Какво се трансформира с Общия правилник за отбрана на персоналните данни, GDPR, можете да прочетете тук).

Инструменти за дискретност

" Искаме да се уверим, че знаете от кое място да управлявате поверителността си и по какъв начин да я настройвате, " отбелязва " Facebook " и дава за образец инструмента за асортимент с кого споделя потребителят, като това може да се взема решение за всяка обява. " Още от началото " в артикули на " Facebook " се вграждат настройки за поверителността на всяко равнище на разработка " с инструкции от специалисти в области като отбрана на данни и персонални настройки, " отбелязва компанията.

Публикацията предлага потребление на принадлежности за сигурност като двустепенна идентификация (например посредством имейл и телефонен номер), които биха подобрили сигурността, само че прибавя, че системата за сигурност на " Facebook " работи със скорост милиони обороти в секунда, " с цел да улавя заканите автоматизирано и да ги отстранява още преди да са достигнали " до потребителя.

Кой има информацията

" Вие притежавате информацията, която споделяте във " Facebook ". Това значи, че решавате какво споделяте и с кого го споделяте и може да променяте решението си, " се изяснява в правилата. Именно по тази причина случи опцията да се изтрие всяка обява. При унищожаване от потребителите тези данни се изтриват и от сървърите на " Facebook ", а и " можете да изтриете профила си , когато желаете, " продължава известието.

Повече пояснения

Компанията ще надгражда политиките за ръководство на данни, изложени в обособена обява, като предлага просветителни материали за ежедневната приложимост на " Facebook ". " Инвестираме в проучвания и работа с специалисти оттатък " Facebook " в това число дизайнери, разработчици, експерти по поверителността и регулатори. "

Ще се разгласяват и видеоклипове , които ще демонстрират на потребителите по какъв начин да ръководят данните си и да управляват кой има достъп до информацията им. На потребителите ще се изяснява и по какъв начин да контролират данните , които " Facebook " употребява, с цел да им демонстрира реклами, по какъв начин да трият остарели изявления и какво става с данните им, когато изтрият профила си, отбелязва " Ройтерс "

На потребителите ще се припомня да " ревизират настройките си за дискретност ", с цел да се подсигурява, че се усещат удобно, споделяйки избрани данни за себе си, или да вкарат промени, в случай че не желаят да го вършат.

Отчетност

На потребителите ще се оказва помощ да схванат какво тъкмо се случва с данните им, по какъв начин те се съхраняват и по какъв начин се усъвършенства контролът. Ще се работи за повишение на отчетността пред регулаторите и с тях, както и с специалисти и представители на законодателни органи, ще се организират срещи, с цел да се подобрят практиките и политиките в работата с данни.

Принципите са обособени от потребителските условия, с които всеки би трябвало да се съгласи при основаване на профил. Миналата седмица основният действен шеф на " Facebook " Шерил Сандбърг разгласи, че компанията ще даде опция на потребителите по-лесно да пазят персоналните данни, свързани с профилите им в обществената мрежа. Тя изясни, че ще бъде основан " нов център за цялост на световно равнище, " който " ще събере на едно място главните настройки на " Facebook " и ще направи ръководството на персоналните данни по-лесно ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР