Фейсбук, Уикипедия, Гугъл и Ютуб са безплатни, но много хора

...
Фейсбук, Уикипедия, Гугъл и Ютуб са безплатни, но много хора
Коментари Харесай

Експеримент търси колко биха плащали хората, за да ползват "Фейсбук"

Фейсбук ", " Уикипедия ", " Google " и " Ютуб " са безвъзмездни, само че доста хора евентуално биха плащали, с цел да се възползват от услугите. Въпросът е какъв брой биха платили? Изследване на американското Национално бюро за стопански проучвания пробва да открие отговора, написа електронното издание Quartz.

Учените от Масачузетския софтуерен институт и Университета в Грьонинген са създали елементарен опит: попитали са към 1500 души дали избират да имат достъп до " Facebook ", или да получат избрана сума пари. Тя е варирала сред 1 $ и 1000 $, а с цел да бъдат хората почтени в отговорите си, са им споделили, че един на всеки двеста фактически ще получи парите.

През 2016 година 50 $ са били задоволителни на половината респоденти да се откажат от " Facebook " за месец. (Това число не е напълно точно – 1500 души са прекомерно малцина, с цел да се организира такова изследване.) През 2017 година нужната сума е паднала по-близо до 40 $, само че не е известна повода за това.

С сходни способи учените са пресметнали, че междинният американец би оценил година на гратис потребление на имейл с 8400 $, цифрови карти на 3600 $ и уеб сайтове за електронна търговия като Amazon с 840 $.

Заключенията им не са безапелационни, само че демонстрират, че е допустимо в този момент безплатните онлайн услуги да бъдат получавани против допустима сума.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР