Фейсбук“ цензурира скици за 3D отпечатване на оръжиеОфициални представители на

...
Фейсбук“ цензурира скици за 3D отпечатване на оръжиеОфициални представители на
Коментари Харесай

„Фейсбук“ цензурира скици за 3D отпечатване на оръжие

„ Facebook “ цензурира скици за 3D печатане на оръжие
Официални представители на „ Facebook “ оповестиха, че компанията ще постави всички старания, с цел да предотврати шерването на скици за 3D отпечатването на огнестрелно оръжие през нейната платформа, предава Агенция Франс Прес.

„ Споделянето на указания по какъв начин да бъдат направени огнестрелни оръжия благодарение на 3D принтери или ЦПУ фрези е неразрешено съгласни нашите условия. В сходство с нашите правила, ние отстраняваме сходно наличие “, съобщи представител на компанията.

От обществената мрежа подчертаха, че ще бъдат премахвани и връзки към уеб сайтове, който популяризират сходни указания.

Миналата седмица в Съединените американски щати деятели за свободно разпространяване на огнестрелно оръжие подеха акция за издание онлайн на скици за 3D печатане на оръжие.

Коди Уилсън от основаната в Тексас компания Defense Distributed за малко направи налични по интернет сходни чертежи, само че съд в Сиатъл разпореди те да бъдат отстранени.

От администрацията на Белия дом в началото поддържаха самодейността на Уилсън, само че в следствие трансформираха позицията си и застанаха зад правосъдното решение.

Уилсън се съобрази със правосъдното решение, само че поде самодейност по събиране на средства, нужни за започване на правосъдна борба за оборване на възбраната. Според него „ достъпът до огнестрелно оръжие е фундаментално човешко право “ и въпрос на „ човешко достолепие “. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР