Фейсбук съобщи днес, че закрива 68 страници и 43 акаунта,

...
Фейсбук съобщи днес, че закрива 68 страници и 43 акаунта,
Коментари Харесай

Фейсбук закрива 68 страници и 43 акаунта, подкрепящи Жаир Болсонаро

Фейсбук заяви през днешния ден, че закрива 68 страници и 43 акаунта, свързани с бразилска маркетингова група, която съгласно локален вестник от Сао Пауло е следена от крайнодесния претендент за президентския пост Жаир Болсонаро, съобщи Франс прес.
В рамките на непрекъснатите ни старания да защитим от злоупотреби нашата общественост и нашата платформа сме закрили 68 страници и 43 акаунта, свързани с групата "Рапосо Фернандес Асосиадос " (РФА), поради нарушавания на нашата политика за инспекция на информацията и нежеланите известия (спам), заяви Facebook в официално съобщение.
Лица, стоящи зад РФА, са създавали страниците, употребявайки подправени сметки или голям брой сметки с едни и същи имена, с цел да разгласяват голямо количество от така наречен "кликбейт " - примамки или примамка за кликване, които препращат потребителите към страници отвън Facebook.
Социалната мрежа посочи, че е премахнала страниците поради държанието, нарушаващо регламента, а не поради наличието, съобщи Българска телеграфна агенция.
Вестник "О Естадо де Сао Пауло " разкри преди десетина дни, че страниците и сметките, следени от РФА, са образували голяма мрежа в поддръжка на Болсонаро. Според следствието на локалния вестник страниците са генерирали 12,6 милиона реакции, мнения и споделяния, за един месец до публикуването на публикацията - доста повече от записаните за същия интервал в сметките на международни звезди като Неймар или Мадона, отбелязва Франс прес.
Очаква се Болсонаро да завоюва в неделя балотажа от най-поляризираните избори в Бразилия от десетилетия, при които обществените медии се трансфораха в основно бойно поле сред претендентите, показва Ройтерс.
Компанията е открила, че разпространители на спам от ден на ден употребяват сензационно политическо наличие от целия политически набор, с цел да уголемяват аудиторията си и да притеглят трафик към уеб страниците си.
Социалната медия акцентира, че премахването на страниците на РФА е единствено една от многото подхванати от нея стъпки за възпрепятстване на злонамерена интервенция в бразилските избори в мрежата й.
Популярната услуга на "УотсАп " на Facebook също беше подложена на задълбочена инспекция в Бразилия, откакто левият претендент за президентския пост Фернандо Адад от Партия на трудещите се упрекна поддръжници на Болсонаро, че употребяват услугата, с цел да разгласяват купища подвеждаща информация в предизборната акция.
"УотсАп " има над 120 милиона консуматори в Бразилия (с население от близо 210 милиона души) и конкурира главната платформа на Facebook.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР