Фейсбук обяви, че става Мета - що е то това

...
Фейсбук обяви, че става Мета - що е то това
Коментари Харесай

Метавселена - какво стои зад големите промени във Фейсбук?

" Facebook " разгласи, че става " Мета " - що е то това животно? Просто ребрандиране на компанията или тотална трансформация?

Промяната идва в миг, в който компанията на Зукърбърг се гледа под лупа от редица контролни органи. Освен това на 1 декември, единствено преди дни, " Мета платформс " излезе на борсата, обсъждана като компания за метавселена, а не за обществени мрежи.

Със сигурност това е поредна стъпка към фантазията на Зукърбърг за нов дигитален свят - по тази причина и софтуерният колос с към 3 милиарда консуматори не стопира да влага в добавена действителност и построява виртуалната среда Horizon, налична през нейните очила Quest.

В студиото на Бизнес.БГ журналистът и програмист Георги Караманев разяснява, че би трябвало да се раздели маркетинговият от техническият аспект на нещата - смяната сигурно е опит да се почисти имиджът на компанията.

" Предстоят забавни неща в тази посока и Зукърбърг от дълго време приказва за тази мета галактика. Първата стъпка ще е да имаме онлайн другарство, оптимално доближаващо се до естественото. Идеята му е огромна - целият ни живот да се придвижи онлайн, само че това не значи да прекарваме повече време там, а това време да е по-качествено ", сподели журналистът.

Целия диалог с Георги Караманев вижте във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР