Фейсбук обяви, че ще спре да приема нови политически реклами

...
Фейсбук обяви, че ще спре да приема нови политически реклами
Коментари Харесай

Фейсбук въвежда промени заради изборите в САЩ

Фейсбук разгласи, че ще спре да приема нови политически реклами в седмицата преди деня на президентските избори в Съединени американски щати, 3 ноември, заяви Българска телеграфна агенция.

Така американската компания дава отговор на опасенията, че нейната обществена мрежа може още веднъж да бъде употребена за интервенция в изборите.

Facebook също така разгласи, че ще маркира като неофициални постовете на претендентите или предизборните щабове, които претендират за победа, преди да бъдат оповестени формалните резултати. Нововъведенията бяха оповестени от ръководителя на Facebook Марк Зукърбърг.

В изявление за телевизия Си Би Ес Нюз през днешния ден той сподели, че тези ограничения "определено ще се ползват за президента (Доналд Тръмп), когато тази политика влезе в действие, и ще се ползват и за всеки различен по същия метод ". Зукърбърг изрази безпокойствие, че при една толкоз разграничена нация, в случай че са нужни дни или даже седмици за оповестяване на окончателните резултати от изборите, защото се чака повече хора да гласоподават по пощата поради пандемията от новия ковид, това може да усили риска от цивилен протест в страната.

Facebook регистрира увеличение на опитите за подкопаване на легитимността на изборите, идващи от самата страна и извън, в допълнение към задграничните акции за оказване на въздействие, означи шефът на компанията. Американските разследващи организации откриха, че Русия се е намесила в акцията за предходните президентски избори в Съединени американски щати - през 2016 година

За да се оправи с всички тези провокации, Facebook ще маркира всеки един пост, който цели да оспори законния темперамент на изхода от изборите. Социалната мрежа ще разшири и критериите за унищожаване на наличие, което цели да обезкуражи хората да гласоподават, а също по този начин и ще отстранява и постове с дезинформация за ковид и гласуването, които може да бъдат употребявани за заплашване на хората, с цел да не упражнят правото си на избор.

Facebook ще си партнира с организация Ройтерс, кото ще изпраща публични резултати от изборите в Информационния център на обществената мрежа. Компанията също така ще ограничи до пет оптималния брой известия, които може да бъдат препратени по едно и също време.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР