Фейсбук и Туитър взеха нови мерки за борба с дезинформацията

...
Фейсбук и Туитър взеха нови мерки за борба с дезинформацията
Коментари Харесай

Фейсбук и Туитър вземат нови мерки срещу дезинформацията в изборите в САЩ

Фейсбук и Туитър взеха нови ограничения за битка с дезинформацията в изборите в Съединени американски щати след отправяните им рецензии за прекомерно повърхностно отношение към подправените вести и акциите за дезинформация, които съгласно някои са повлияли на резултата от президентските избори през 2016 година, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Facebook стартира Изборен информативен център, който разрешава на всички консуматори на Facebook и Инстаграм да получават достъп до точна и лесна за намиране в интернет информация за гласуването.

Джо Байдън събра рекордните 26 млн. $ за денонощие след избора на Камала Харис за кандидат-вицепрезидент

Американските жители ще могат да ревизират дали са вписани в изборните описи на своя щат, а в противоположен случай ще бъдат препратени към верния уебсайт. Те също по този начин ще могат да се срещнат с разпоредбите на своя щат за неприсъствено гласоподаване.

Туитър разшири разпоредбите си против дезинформацията за предварителното гласоподаване и гласуването по пощата. Става дума за нови политики за даване на вярна информация за всички налични разновидности за гласоподаване, в това число неприсъствените и реагиране на погрешни изказвания по тези тематики.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския неведнъж е заявявал без доказателства, че гласуването по пощата, за което се чака внезапно да се усили поради епидемията от ковид, е податливо на всеобщи измами. През 2016 година близо една четвърт от гласоподавателите гласоподаваха по този метод. Според мнозина специалисти откритата процедура и децентрализираното естество на изборите в Съединени американски щати мощно затрудняват измамите с пуснатите по пощата бюлетини.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР