Фейсбук (Facebook) преговаря с холивудски студиа за създаването на сериали

...
Фейсбук (Facebook) преговаря с холивудски студиа за създаването на сериали
Коментари Харесай

"Фейсбук" ще прави и сериали

" Facebook " (Facebook) договаря с холивудски студиа за основаването на сериали за обществената мрежа. Планът е първите епизоди да се излъчат в края на лятото, съобщи " Ройтерс ", базирайки се на Wall Street Journal.

Компанията е подготвена да вложи до 3 млн. $ на епизод, оповестява вестникът, разговарял с източници, осведомени с договарянията на " Facebook ". Поредиците ще са ориентирани към възрастовата група 17-34 година, а първите две продукции са сантиментална драма на име Strangers ( " Непознати " ) и риалити шоуто Last State Standing, в което жители от 50-те американски щата ще се състезават за премия от 500 хиляди $.

" Facebook " възнамерява да пуска епизодите в обичайния ефирен темп за разлика от други онлайн колоси като Netflix и Amazon, които разгласяват цели сезони едновременно, прибавя " Уол стрийт джърнъл ". Интернет колосът е подготвен да споделя информация за гледаемостта с Холивуд. През май стана известно, че той е сключил контракти с новинарските уеб сайтове Vox Media, BuzzFeed, ATTN и Group Nine Media за произвеждането на къси видеопоредици за обществената мрежа.

По-рано през годината и " Епъл " (Apple) нае част от управителния екип на Sony Pictures Television, с цел да координира навлизането му в пазара на истинска видеопродукция. То стартира предходната седмица с риалити поредицата Planet of the Apps, в която програмисти с хрумвания за приложения се пробват да завоюват вниманието на ментори по време на едноминутно пътешестване с асансьор. Втората поредност на Apple се чака да бъде акомодация на известното Carpool Karaoke, сегмент от късното шоу на Джеймс Кордън, която ще се излъчва от август.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР