Фейсбук (Facebook), Гугъл (Google) и Туитър (Twitter) трябва да направят

...
Фейсбук (Facebook), Гугъл (Google) и Туитър (Twitter) трябва да направят
Коментари Харесай

ЕК призова "Фейсбук", "Гугъл" и "Туитър" да направят повече за борбата с фалшивите новини в ЕС

" Facebook " (Facebook), " Google " (Google) и " Туитър " (Twitter) би трябвало да създадат повече за справяне с подправените вести или в противоположен случай ще се окажат изправени пред предприемане на регулаторни дейности, заяви във вторник Европейската комисия, съобщи Ройтерс.

Заплахата от страна на Европейска комисия идва към година, откакто трите американски софтуерни колоси дружно с компании като " Морзила " (Mozilla), " Майкрософт " (Microsoft) и още седем европейски представителите подписаха непринуден кодекс за битка с подправените вести.

Сега обаче Европейската комисия изготвя регламенти, известни като " Закон за цифровите услуги ". По този метод ще се дефинират правила за отговорност и сигурност на цифровите платформи, услуги и артикули - ход, който към този момент провокира страхове в софтуерната промишленост за много сериозна външна интервенция.

Последният месечен отчет на фирмите сподели огромно разминаване сред тях и даде малко детайлности по отношение на въздействието на ограниченията, подхванати от тях, показаха в взаимно изказване еврокомисарят по правораздаването Вера Йоурова, шефът на Европейски Съюз по сигурността Джулиан Кинг и комисарят по цифровите технологии на Европейски Съюз Мария Габриел.

" Продължава огромната автоматизирана агитация и дезинформация и има още работа, която би трябвало да се свърши във всички области на контрактувания кодекс. Не можем да приемем това като новото нормално”, споделиха те.

Висшите европейски представители също по този начин приканиха фирмите да си сътрудничат с повече самостоятелни органи. Независим съветник, нает от Комисията, пък ще разгласява оценката си при започване на идната година, последвана от лично изследване на Европейска комисия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР